Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Децентралізація

Проект Перспективного плану формування територій громад Запорізької області депутати облради так і не розглянули

28 травня 2015 - 17:51

Проект Перспективного плану формування територій громад Запорізької області депутати облради так і не розглянули

44-та позачергова сесії Запорізької обласної ради, головним приводом для скликання якої було питання «Про схвалення проекту Перспективного плану формування територій громад Запорізької області», так і не розпочала свою роботу.

Депутати та запрошені гості обмежились дебатами з цього питання. Так, виступаючи перед депутатським корпусом Запорізької обласної ради, народний депутат України VIII скликання Микола Фролов в свої програмній промові закликав колег не квапитись. Зокрема, нардеп вніс пропозицію не розглядати питання «Про схвалення проекту Перспективного плану формування територій громад Запорізької області», бо воно є «сирим». Натомість він запропонував ще поспілкуватися з людьми і підняти наукові розробки. Зокрема, підкреслив, що в нього, як у вченого, є наукові статті із цього приводу. 

Свої пропозиції щодо впровадження адміністративно-територіальної реформи висловили й члени депутатської групи «Громада». В зверненні, яке зачитав Станіслав Лимарчук, йдеться про необхідність реального спілкування із жителями районів, сіл і селищ для обговорення Перспективного плану формування спроможних територіальних громад, а також підготовки друкованої продукції, яка б концентрувала в собі інформацію про переваги перетворень. Представники «Громади» закликали мінімум двічі на місяць проводити форуми і семінари в обласному центрі з питань децентралізації таким чином, щоб провести інформаційно - роз’яснювальну компанію впродовж 12 місяців.

Голова Запорізької ОДА Григорій Самардак. висловлюючи прохання підтримати запропонований проект, підкреслив, що ця реформа «не ламає, а будує нове». Таку позицію підтримав голова Запорізької обласної ради В.Межейко, який підкреслив, що «з чогось треба починати, треба зробити перший крок».

За пропозицію включити питання «Про схвалення проекту Перспективного плану формування територій громад Запорізької області» до порядку денного і надання можливості громадам «запустити» процес об’єднання висловилися Лариса Мефьодова, Михайло Гуйтур та Володимир Шамілов. Депутат, голова постійної комісії з питань регуляторної політики та підприємництва Олександр Бабич відзначив недостатню кількість часу для оформлення всіх необхідних процедур.

Відверте несприйняття реформи в Запорізькій обласній висловили Микола Кишко, Катерина Луценко, Віктор Холодний та інші депутати.

В результаті 44-та позачергова сесія Запорізької обласної ради так і не розпочала своєї роботи: на табло висвітилось 44 «за» і 9 «проти» затвердження порядку денного 44-ї позачергової сесії Запорізької обласної ради (при необхідних 51 «за»). Голова Запорізької обласної ради Віктор Межейко оголосив перерву в роботі сесії на невизначений термін.

 

Прес-центр Офісу Реформ

Читайте також

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в ефірі телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни