Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Сформовано кістяк фахівців з реформування місцевого самоврядування

11 листопада 2015 - 13:26

Підсумки п’ятитижневого дистанційного курсу навчання «Реформування місцевого самоврядування та децентралізація влади», що відбувся в рамках співпраці облдержадміністрації, обласної ради та швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO, підбили під час заключної конференції слухачі, викладачі та організатори е-курсу.

Як зазначив директор Офісу реформ області Олександр Свистун, саме випускники курсу стануть тим кадровим потенціалом, завдяки якому в області відбудеться реформа місцевого самоврядування.

-  Потяг рушив у напрямку децентралізації і ви отримали в цьому потязі найкращі місця, - привітав випускників посадовець.

Участь у навчанні взяли державні службовці, посадові особи місцевого самоврядування, депутати місцевих рад і представники громадських організацій краю. Загалом за віртуальні парти сіли 288 осіб, з яких 276 дісталися фінішу.

Протягом курсу слухачі вдосконалювали свою професійну компетенцію щодо забезпечення ефективного функціонування інституту місцевого самоврядування в умовах децентралізації влади; впровадження перспективного плану формування спроможних територіальних громад; залучення населення до процесу об’єднання громад та моделювання процесів їх функціонування.

Якість отриманих знань була оцінена під час підсумкових тестів. Їх блискуче – на 50-105 балів – склала 191 особа (69,2%) та отримала свідоцтво про підвищення кваліфікації, ще 72 слухачі (27,4%) набрали від 35 до 50 балів та отримали сертифікати про підвищення кваліфікації. Загалом кількість тих, хто добре впорався з навчанням і підсумковими тестами, становить 95,8%, що, за словами організаторів, є вражаючим показником.

До того ж більшість  учасників заявили про готовність вчитися реформуванню місцевого самоврядування та децентралізації й надалі.

Найбільшу активність під час навчання та найкращі результати на тестуванні продемонстрували представники місцевого самоврядування з Бердянського, Вільнянського, Новомиколаївського і Токмацького районів.

Під час конференції її учасники обговорили результати навчання, презентували найкращі практики учасників е-курсу та напрацювали рекомендації щодо продовження діяльності у створеній регіональній спільноті практик.

Нагадаємо, е-курс «Реформування місцевого самоврядування та децентралізація влади» було розпочато 7 вересня. Його організатор - обласний центр перепідготовки і підвищення кваліфікації кадрів. До реалізації навчальної програми в якості тьюторів були залучені провідні науковці Дніпропетровського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України. Консультування слухачів з актуальних практичних питань об’єднання територіальних громад, бюджетної децентралізації, співробітництва територіальних громад у процесі реформування місцевого самоврядування забезпечили фахові юристи, зокрема науковці юридичного факультету Запорізького національного університету, представники Дніпропетровського та Запорізького офісів реформ.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна