Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Децентралізація

Лідери 6-ти ОТГ Запорізької області поділились здобутками, обговорили проблеми і намітили перспективи розвитку нових адмінодиниць

1 березня 2016 - 09:00

Поділитися досвідом, застерегти від помилок. – З такою метою одна з найуспішніших в області об’єднаних громад – Веселівська селищна територіальна громада – зібрала колег та експертів на обласний семінар представників об’єднанихтериторіальних громад Запорізької області«Здобутки, проблеми, перспективи Веселівської селищноїтериторіальної громади (об’єднаної)».

Перш, ніж занурити учасників семінару у статистичні дані про перші місяці життя в об’єднаній громаді, Веселівський селищний голова Веселівського району Запорізькоїобласті Петро Кияшко провів екскурсію по головним соціальним об’єктам Веселого. Відвідавши два дитячих садка - «Оленка» і «Казка»,Веселівську загальноосвітню школу №1,Веселівську ДЮСШ, дерев'яний храм, оглянувши шкільну котельню, яка працює на альтернативному паливі, поспілкувавшись із представниками трьох будинків місцевих ОСББ, гості переконались у дієвості тих механізмів, які розв’язали руки громадам у вирішенні складних інфраструктурних і соціальних питань.

Під час теоретичної частини семінару його учасники мали змогу порівняти

умови, порядок об’єднання тадіяльності територіальних громад Веселівської селищноїради, Широківської, Білоріцької сільських рад,Веселівського району у Веселівську селищну територіальну громаду Веселівського району Запорізької області.

Як до всіх заходів, пов’язаних із підвищенням поінформованості громад про свої можливості, долучився Офіс реформ у Запорізькій області. Керівник Офісу Олександр Свистун презентував корисну для представників всіх громад інформацію про джерела фінансової підтримки ОТГ Запорізької області. Він нагадав про можливості і умови отримання державної підтримки на розвиток інфраструктурних проектів в громадах, а також про організаційну та фінансову підтримку на рівні обласної влади.

Під час семінару також обговорювалась роль депутатів селищних рад, як представників інтересів ОТГ. Своїми напрацюваннями з учасниками семінару поділились секретар радиРаїса Стогній. Від неї ж гості почули й про організаційно-правове забезпечення функціонуванняосвітніх закладів селищної територіальної громади.Йшлося на семінарі і про засади функціонування соціально-культурної сферитериторіальної громади.

Для представників всіх 6-ти ОТГ, створених на території Запорізької області, які вперше зібрались на захід такого рівня, спеціаліст- юрисконсульт Людмила Долженкорозповіла про нормативно-правове забезпечення функціонуванняселищної територіальної громади (об’єднаної).

Та найбільшої уваги було приділено обговорюванню питань про організацію фінансового забезпечення Веселівськоїселищної територіальної громади та про досягнення, проблеми і перспективи комунальних підприємств.

 

Прес-центр Офісу реформ 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей