Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Децентралізація

Запорізький Офіс реформ допомагатиме Великій Білозерці долати проблеми об’єднання

1 квітня 2016 - 16:06

Консультанти Запорізького Офісу реформ вибудовують комунікативну платформу децентралізаційної реформи у Великобілозерському районі. Депутатський склад районної ради і 8-митисячна громада району, який вважається одним із найскладніших в регіоні, вбачає в реформі місцевого самоврядування шанс на покращення життя.   

За Перспективним планом формування територій громад Запорізької області, до Великої Білозерки застосовується принцип «один район – одна громада». Про особливості об’єднання в такому форматі й розповіли консультанти Офісу реформ, а також радник голови Запорізької облдержадміністрації Олександр Свистун, радник голови Запорізької облради Олег Мних та голова постійної комісії з питань місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою Дмитро Майстро. Фахівці взяли на себе зобов’язання допомогти  громаді створити об’єднання, яке допоможе жителям Великої Білозерки, Гюнівки, Новопетрівки, Трудового та Червоного змінити статус району, що відстає за всіма економічними показниками, на спроможну громаду.

Завдяки можливостям, що надає USAID та проект «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні (ПУЛЬС)», консультант з бюджетних питань Запорізького Офісу реформ Олександра Оляніна вже найближчим часом презентує великобілозерцям обґрунтований план виходу на новий рівень економічного розвитку, який стане дійсністю за умови створення Великобілозерської сільської територіальної громади. А консультант з правових питань і координатор роботи Офісу реформ Маргарита Трипольська та консультант з питань комунікації та просування успіхів децентралізації Оксана Замулінська допомагатимуть громаді на перехідному етапі. 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств