Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У перинатальному центрі всі історії хвороби стали електронними

21 квітня 2016 - 15:46

В.о. голови облдержадміністрації Костянтин Бриль взяв участь у презентації пілотного проекту «Впровадження системи електронного медичного документообігу» у КЗ «Обласний перинатальний центр» ЗОР.

За словами фахівців, електронний документообіг дозволить вести чіткий контроль за використанням медичних препаратів, які закуповуються за державні кошти. Адже щорічно з держбюджету близько 190 мільйонів гривень витрачаються на придбання медикаментів, проте люди навіть не здогадуються про це.

Як зазначив Костянтин Бриль, ця система була встановлена менше ніж за три тижні, проте вона вирішить чимало існуючих проблем, починаючи з моменту потрапляння людини в лікарню, і до моменту виписки. Відтепер Департамент охорони здоров’я ОДА в будь-який момент зможе перевірити, як використовуються матеріали та медикаменти.

- Наведення ладу в питаннях медицини  є одним із першочергових завдань влади, адже нині в більшості медзакладів процвітає корупція. Існує корпоративна клановість і чимало лікарів співпрацюють з аптеками, заробляючи на здоров’ї пацієнтів. Для розв’язання цієї проблеми владою області запроваджується електронний документообіг. При цьому перинатальний центр - лише перший медзаклад, де працюватиме така система. Наступними стануть Запорізька обласна клінічна лікарня та обласний онкодиспансер. У майбутньому ж у кожній районній лікарні регіону має працювати електронний документообіг, - наголосив в.о. голови облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Також очільник регіону підкреслив, що віднині кожна історія хвороби зберігатиметься у комп’ютерній системі, буде написана чітко та стане захистом як для пацієнтів, так і для лікарів. Окрім того, система електронного медичного документообігу може стати стартом і для страхової медицини.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами