Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У перинатальному центрі всі історії хвороби стали електронними

21 квітня 2016 - 15:46

В.о. голови облдержадміністрації Костянтин Бриль взяв участь у презентації пілотного проекту «Впровадження системи електронного медичного документообігу» у КЗ «Обласний перинатальний центр» ЗОР.

За словами фахівців, електронний документообіг дозволить вести чіткий контроль за використанням медичних препаратів, які закуповуються за державні кошти. Адже щорічно з держбюджету близько 190 мільйонів гривень витрачаються на придбання медикаментів, проте люди навіть не здогадуються про це.

Як зазначив Костянтин Бриль, ця система була встановлена менше ніж за три тижні, проте вона вирішить чимало існуючих проблем, починаючи з моменту потрапляння людини в лікарню, і до моменту виписки. Відтепер Департамент охорони здоров’я ОДА в будь-який момент зможе перевірити, як використовуються матеріали та медикаменти.

- Наведення ладу в питаннях медицини  є одним із першочергових завдань влади, адже нині в більшості медзакладів процвітає корупція. Існує корпоративна клановість і чимало лікарів співпрацюють з аптеками, заробляючи на здоров’ї пацієнтів. Для розв’язання цієї проблеми владою області запроваджується електронний документообіг. При цьому перинатальний центр - лише перший медзаклад, де працюватиме така система. Наступними стануть Запорізька обласна клінічна лікарня та обласний онкодиспансер. У майбутньому ж у кожній районній лікарні регіону має працювати електронний документообіг, - наголосив в.о. голови облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Також очільник регіону підкреслив, що віднині кожна історія хвороби зберігатиметься у комп’ютерній системі, буде написана чітко та стане захистом як для пацієнтів, так і для лікарів. Окрім того, система електронного медичного документообігу може стати стартом і для страхової медицини.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Прийомні сім'ї та опікуни за кордоном зможуть отримати матеріальну допомогу

Безоплатне зубопротезування для військових та ветеранів: як і де отримати

Вже скоро в Дії зʼявиться посвідчення ветерана – записатися на тестування можна вже зараз

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 268 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 811-го дня війни

Наша мета – до кінця року відновити багатоквартирні будинки в Запоріжжі, які значно постраждали від ракетних обстрілів, – Іван Федоров

Фермери прифронтових регіонів можуть безоплатно перевірити стан ґрунтів

«Біжу за героїв – вірю в перемогу, вірю в ЗСУ!»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

єВідновлення в Запорізькій області: майже 700 людей вже отримали компенсації за пошкоджене житло

Впродовж доби окупанти 462 рази вдарили по Запорізькій області