Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Резервісти Запорізької області готуються до навчальних зборів

11 січня 2017 - 11:03

Резервісти Запорізької області готуються до навчальних зборів

На базі районних (міських) військкоматів м. Запоріжжя та області тривають підготовчі заходи щодо участі військовозобов’язаних оперативного резерву першої черги у проведенні навчальних зборів резервістів.

Як повідомив тимчасово виконуючий обов’язки  обласного військового комісара полковник Юрій Бойко, на навчальні збори  будуть залучені майже 150 резервістів для відпрацювання бойового злагодження у складі бойових бригад (полків).

Навчальні збори відбудуться  в два етапи загальної тривалістю 30 діб. На першому етапі, який триватиме  15 діб,  військовослужбовці (офіцери) оперативного резерву першої черги пройдуть  відповідні курси перепідготовки та підвищення кваліфікації при вищих військових навчальних закладах, військовослужбовці – резервісти дефіцитних (наукоємних) спеціальностей сержантського і рядового складу – у навчальних центрах, резервісти недефіцитних спеціальностей та звільнені у 2016 році (шоста черга мобілізації) – у складі підрозділів військових частин.

Другий етап підготовки резервісти  проведуть у складі підрозділів бойових бригад (полків) для відновлення їх боєздатності тривалістю 15 діб.

Навчальні збори резервістів триватимуть з 17  січня по 15 лютого 2017 року.

Метою навчальних зборів є перевірка готовності військових частин у разі необхідності доукомплектування бойових підрозділів  військовозобов’язаними зі складу оперативного резерву першої черги, а також відновлення практичних навичок і вмінь резервістів за їх військово-обліковими спеціальностями виконувати завдання за призначенням.

Під час зборів ніхто із резервістів до зони АТО направлятися не буде, по закінченню навчань вони повернуться до своїх повсякденних справ.

-   За призваними на збори військовозобов’язаними на весь період зборів та резервістами на весь час виконання ними обов’язків служби у військовому резерві, включаючи час проїзду до місця їх проведення і назад, зберігається місце роботи,  займана посада та середня заробітна плата на підприємстві,  в установі, організації незалежно від підпорядкування і форм власності, -  наголосив полковник Юрій Бойко.    

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Диспетчерський центр «Укренерго» застосував графік аварійних відключень до кінця сьогоднішнього дня у Запорізькій області

Труднощі з оформленням пенсії та відновленням житла: Зінаїда Бойко відповіла за запити мешканців регіону

З 30 березня відкриється двосторонній проїзд через «новий» міст у Запоріжжі – раніше він був одностороннім

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Центри для навчання та соціалізації школярів відкрили у двох громадах Запорізького району

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ