Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У холоди безхатченків зігріває гаряче харчування та допомога соціальних працівників

20 січня 2017 - 12:47

У холоди безхатченків зігріває гаряче харчування та допомога соціальних працівників

Тривалі холоди актуалізували роботу  органів соціального захисту населення  області  щодо забезпечення соціального захисту, зокрема гарячого харчування, бездомних осіб та осіб, звільнених із місць позбавлення волі.

За даними Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, на сьогодні в області діють:  33 оперативні штаби, робота яких спрямована на виявлення одиноких людей похилого віку, інвалідів, сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, бездомних осіб, з метою запобігання їх переохолодженню та обмороженню; 79 регіональних «гарячих телефонних ліній»;  75 банків одягу, взуття, білизни зимового асортименту; 23 пункти роздачі гарячого харчування, із них 16  фінансуються за рахунок коштів обласного бюджету;  126 бригад соціального патрулювання на вулицях населених пунктів із залученням представників Товариства Червоного Хреста, громадських, релігійних організацій, волонтерів тощо. Протягом осінньо-зимового періоду 2016 – 2017 років  бригадами  було виявлено близько 100 бездомних осіб.

В області створено і функціонує 14 центрів (служб, відділень) обліку бездомних громадян та осіб, звільнених із місць позбавлення волі, які втратили соціальні зв’язки, у містах Запоріжжя, Бердянськ, Мелітополь, Енергодар, Токмак та в Бердянському, Вільнянському, Василівському, Пологівському, Токмацькому, Якимівському, Чернігівському, Більмацькому та Приморському районах.

Протягом 2016 року Центрами обліку надано соціальні послуги більше 1 тисячі бездомних осіб. За станом на 01.01.2017 на обліку перебуває  1157  безхатченків.

У рамках обласної програми соціального захисту бездомних громадян, осіб, звільнених із місць позбавлення волі, та осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах, на 2013-2017 роки здійснюється фінансування гарячого харчування в осінньо-зимовий період за рахунок коштів обласного бюджету.

Пункти гарячого гарячого харчування розгорнуто в містах Запоріжжі, Бердянську, Мелітополі, Енергодарі, а також у Вільнянському, Оріхівському, Пологівському, Приморському, Якимівському та Чернігівському районах.

Протягом листопада-грудня 2016 року через районні та міські управління соціального захисту населення було роздано 5983 порції гарячих обідів на суму 96, 8 тис. грн.

У грудні 2016 року Запорізькою обласною організацією Товариства Червоного Хреста України надано  1340 порцій  на  суму 20,1 тис. грн.

Під час відвідування пунктів харчування органи праці та  соціального захисту населення надають безхатченкам й  інші послуги:  інформаційні  (отримали 510 осіб); гуманітарну допомогу (177 осіб); направлення до медичних закладів  (55 осіб); направлення на флюорографічне обстеження (143 особи).

Крім цього, в  2016 році соціально вразливим верствам населення, у тому числі бездомним, було роздано 3420 наборів: 1710 продуктових та 1710 гігієнічних.

Інформація з адресами місць, де громадяни можуть отримати одяг та інші послуги, розміщується на веб – сайтах міських та районних державних адміністрацій, у місцевих ЗМІ, центрах та службах обліку бездомних громадян, на інформаційних буклетах тощо.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни