Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Валерій Черкаска: «Плекаючи Хортицю, ми працюємо для історії»

6 лютого 2008 - 14:44

Депутати міської ради відзвітували про роботу, проведену з початку року. Зроблено чимало. Зокрема, розпочато наведення ладу з самозахопленням заповідної землі та незаконним будівництвом, проаналізована можливість розробки проекту детального планування для населених місць Хортиці. Досліджено ситуацію щодо належності і стану водопровідних та електричних мереж, статусу житлової забудови на легендарному острові. Так, у селищах Наукове містечко, Овочівників та Садівників проживає понад 1200 мешканців, які ще в радянські часи законно отримали це житло як службове. Інші жителі острова ( 345 чоловік) проживають на Хортиці незаконно, не маючи ніяких документів на житло.

Глава області разом з депутатами міськради окреслили подальші напрямки роботи щодо Хортиці. Так, на території Національного заповідника потребують термінового ремонту дороги й водопровід, поля фільтрації каналізації необхідно винести з заповідної землі в район очисних споруд Правого берега, жителів незаконно заселених селищ слід відселити й вирішити житлову проблему, провести інвентаризацію територій острова та розмежувати на землі комунальної і державної власності. А також – навести лад у лісовому господарстві острова. На все це потрібні кошти, яких у скромному бюджеті Національного заповідника “Хортиця” немає.

Втім, Валерій Черкаска бачить реальний вихід в об'єднанні зусиль.

- Є проект Указу Президента про Хортицю, де визначено основні напрямки роботи. Тож давайте працювати разом - державна, обласна й міська влада. Пам'ятаймо, що плекаючи Хортицю, ми працюємо для історії, - зазначив посадовець.

Щодо сьогодення, Валерій Черкаска попросив надати йому документи, напрацьовані комісією, для детального вивчення та запевнив, що облдержадміністрація буде виступати третьою стороною у судових процесах у справах щодо незаконного будівництва на землях заповідника.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Двох чоловіків та жінку поранено під час ворожої атаки по Василівському району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни

Від пожежника до фармацевта: запорізькі виші презентували свої можливості на спеціалізованій виставці

Прийомні сім'ї та опікуни за кордоном зможуть отримати матеріальну допомогу

Безоплатне зубопротезування для військових та ветеранів: як і де отримати

Вже скоро в Дії зʼявиться посвідчення ветерана – записатися на тестування можна вже зараз

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 268 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 811-го дня війни

Наша мета – до кінця року відновити багатоквартирні будинки в Запоріжжі, які значно постраждали від ракетних обстрілів, – Іван Федоров

Фермери прифронтових регіонів можуть безоплатно перевірити стан ґрунтів

«Біжу за героїв – вірю в перемогу, вірю в ЗСУ!»