Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Новий бізнес-майданчик для молодих підприємців розгортає роботу

21 травня 2018 - 15:38

У  Запорізькому обласному центрі молоді вдруге відбувся захід нового формату – «битва стартапів» підприємців Запорізької області «Business Booster Zaporizhzhia» (BBZ), організований  Департаментом економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації.

BBZ – це рух, спрямований на посилення бізнес потенціалу області шляхом сприяння розвитку ініціатив молодіжного підприємництва.

Захід відкрили керівник апарату обласної державної адміністрації Зінаїда Бойко та голова постійної комісії з питань економічного розвитку, інвестицій, регуляторної політики та підприємництва облради Людмила Любим.

 Активними учасниками «битви» стали майбутні підприємці – інкубанти чотирьох запорізьких бізнес-інкубаторів: Запорізького національного університету, Запорізької державної інженерної академії, Таврійського державного агротехнологічного університету та Хортицької національної академії. Свої проекти презентували також студенти Енергодарського інституту державного та муніципального управління, Запорізького державного медичного університету. Свій проект з виробництва світлодіодних модулів представив боєць АТО Ілля Волошин, який планує розпочати власну справу.

У рамках заходу  тривала робота двох блоків: виступи спікерів та презентації 18 проектів бізнес-інкубантів області з визначенням переможців.

За результатами голосування експертної ради першу переможну п’ятірку поділили між собою інкубанти Запорізького національного університету та Хортицької національної реабілітаційної академії.

Кращим проектом визначено бізнес-проект інкубанта ГО «БІ-Запоріжжя» Костянтина Кутика «Діагностика сонячних електростанцій. Тепловізорне обстеження».

«Родзинкою» заходу став виступ голови Європейського інституту соціального підприємництва та інноваційних досліджень Сімони Шімуліте. Вона вручила свій приз – подорож на літній BOOST CAMP до Литви, який відбудеться  у червні, Євгенію Васильченко, інкубанту ГО «БІ-Запоріжжя» (ЗНУ).

Бажання запустити власний проект, наявність проривної бізнес-ідеї та вміння переконати суворих експертів у своїй геніальності – все це продемонстрували учасники «Business Booster Zaporizhzhia».

У рамках заходів Комплексної програми розвитку малого і середнього підприємництва в Запорізькій області на 2017-2018 роки на підтримку бізнес-планів учасників та випускників мережі бізнес-інкубаторів на базі вищих навчальних закладів Запорізької області на безповоротній основі з обласного бюджету в 2018 році виділено 100 тис. грн.

Довідково: Стартап – нещодавно створена компанія (можливо, ще не зареєстрована офіційно, але планує стати офіційною), що будує свій бізнес на основі інновацій або інноваційних технологій, не вийшла на ринок або почала на нього виходити і володіє обмеженими ресурсами.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»