Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Славимо жінку-матір за її віру, любов та ніжність

13 травня 2008 - 16:20

Заступник голови ОДА Микола Фролов та перший заступник голови обласної ради Олександр Клепаков сердечно привітали активісток громадських організацій області, депутатів усіх рівнів, керівників підприємств і закладів, берегинь багатодітних родин, представниць ЗМІ зі всесвітнім Днем Матері.

Цього ж дня власний день народження святкували начальник управління культури і туризму ОДА Лариса Сізінцова та секретар обласної спілки журналістів України Майя Мурзіна. Учасники заходу щиро привітали їх з особистим святом.

На урочисті збори з нагоди свята в адмінбудинок запросили понад 80 жінок – гордість Запорізького краю. Кожній з них керівники області вручили високі державні нагороди, відзнаки обласної ради та облдержадміністрації ( список нагороджених див. у доданому файлі).

- Держава і суспільство у неоплатному боргу перед жінкою-матір'ю, - наголосив Микола Фролов, вручаючи нагороди. – Ми докладемо всіх зусиль, щоб підтримати матерів у виконанні їх високої місії. В області сьогодні понад 150 тисяч родин, і більше 5 тисяч з них – багатодітні, де виховуються по троє і більше дітей. На них, в першу чергу, спрямує свою увагу консолідована регіональна влада, їм надаватиметься всебічна підтримка. Підписано меморандуми місцевої влади з представниками великого бізнесу регіону, а саме, з ВАТ "Запоріжсталь", АКБ "Індустріалбанк", АК "Імідж-Холдінг АпС" та іншими щодо надання допомоги багатодітним родинам. Переконаний, наші жінки – найкращі. Давайте щодня дякувати їм, славити за їх терплячість і мужність, розуміння і підтримку на усіх життєвих шляхах, за їх віру, любов та ніжність, - закликав посадовець.

На завершення урочистих зборів учасницям зробили святковий подарунок – їх запросили на екскурсію до музею історії Запорозького козацтва та національного заповідника «Хортиця». Жінки розпочали свою подорож з відвідання меморіалу «Скорботна матір», де поклали квіти на знак вшанування видатного подвигу жіноцтва у роки Великої Вітчизняної війни.

Свято завершилося театралізованою виставою у кінному театрі на острові Хортиця.

 


Управління у справах преси та інформації

(.doc, 42Kb)

Читайте також

Від пожежника до фармацевта: запорізькі виші презентували свої можливості на спеціалізованій виставці

Прийомні сім'ї та опікуни за кордоном зможуть отримати матеріальну допомогу

Безоплатне зубопротезування для військових та ветеранів: як і де отримати

Вже скоро в Дії зʼявиться посвідчення ветерана – записатися на тестування можна вже зараз

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 268 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 811-го дня війни

Наша мета – до кінця року відновити багатоквартирні будинки в Запоріжжі, які значно постраждали від ракетних обстрілів, – Іван Федоров

Фермери прифронтових регіонів можуть безоплатно перевірити стан ґрунтів

«Біжу за героїв – вірю в перемогу, вірю в ЗСУ!»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

єВідновлення в Запорізькій області: майже 700 людей вже отримали компенсації за пошкоджене житло