Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Держслужбовці Запорізької області приймають вітання з професійним святом

21 червня 2018 - 14:50

Урочистості з нагоди Дня державної служби відбулися в Запорізькій обласній філармонії, у яких взяв участь голова облдержадміністрації Костянтин Бриль. Присутнім він зачитав вітальну адресу від Президента України Петра Порошенка:

«У цьому році 23 червня країна відзначає 100–річчя запровадження державної служби України як соціально-правого та політичного інститутів – ключової ланки в системі державного управління. Понад 240 тисяч державних службовців України є реальними провідниками ідей державності; сприяють створенню умов для відкритого громадянського суспільства; забезпечують захист прав і свобод людини і громадянина; забезпечують результативну та стабільну діяльність органів державної влади відповідно до їх завдань, повноважень і компетенцій.

Україна стала першою з пострадянських країн, яка в 1993 роді прийняла Закон  «Про державну службу», встановивши таким чином особливий правовий статус осіб, уповноважених на виконання функцій держави – державних службовці. І хоча Закон не був досконалим і скоріше унормовував перехідний період з усіма його складнощами й протиріччями, сам факт інституціоналізації в Україні державної служби став важливим для українського державотворення. Новим етапом становлення інституту державної служби став Закон України «Про державну службу», який прийнято 10 грудня 2015 року. Новаціями стали розмежування політичних та адміністративних посад, забезпечення політичної нейтральності, стабільності та професійності державної служби, що діє в інтересах суспільства.

Шановні державні службовці! Саме на вас покладається основна відповідальність у справі розбудови України, виконанні функцій держави, створенні позитивного іміджу владних інституцій та авторитету влади в цілому! В день професійного свята щиро бажаю кожному з вас миру, життєвої енергії, добра, злагоди та нових здобутків у виконанні вашого почесного і відповідального обов'язку – служіння Україні та її народу!», – зачитав вітання  Костянтин Бриль.

З нагоди свята очільник регіону вручив відзнаки держслужбовцям Запорізької області. Так, за вагомий особистий внесок у соціально-економічний розвиток Запорізької області, сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди 100-річчя запровадження державної служби в Україні почесною грамотою Кабінету Міністрів України  нагороджено: голову Приазовської районної державної адміністрації Наталію Романенко; голову Запорізької районної державної адміністрації Анатолія Васюка та начальника юридичного відділу апарату Запорізької обласної державної адміністрації Олександра Міняйла.

За вагомий особистий внесок у забезпечення реалізації державної політики у сфері державної служби, багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди 100-річчя запровадження державної служби в Україні подяку Прем’єр-міністра України  оголошено: заступнику директора Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури Запорізької обласної державної адміністрації Марині Барановській;   директору Департаменту фінансів Запорізької обласної державної адміністрації Сергію Медвідю; голові Веселівської районної державної адміністрації Івану Мігулі; заступнику начальника відділу планування та забудови населених пунктів Управління містобудування та архітектури Запорізької обласної державної адміністрації Олесі Пасько та начальнику відділу – головному бухгалтеру відділу фінансового забезпечення апарату Запорізької обласної державної адміністрації Вікторії Христіч.

Крім цього, грамотою Національного агентства України з питань державної служби  нагороджено: начальника відділу кадрової роботи апарату Розівської районної державної адміністрації Любов Новоселецьку; начальника відділу кадрової роботи, бухгалтерського обліку і діловодства Департаменту економічного розвитку і торгівлі Запорізької обласної державної адміністрації Олександру Реву; заступника начальника управління – начальника відділу кадрів та спецроботи управління кадрового і фінансового забезпечення Департаменту охорони здоров’я Запорізької обласної державної адміністрації Руслану Савченко та головного спеціаліста Міжрегіонального управління Нацдержслужби України у Дніпропетровській та Запорізькій областях Олену Семенових.

Колектив Запорізької обласної філармонії привітав присутніх з професійним святом концертною програмою.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області