Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль: «Ми відпрацювали питання із боргами «Запоріжжяобленерго»»

6 липня 2018 - 13:41

Новий склад Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг розпочав активну роботу. Тож, під час робочої поїздки до Києва голова Запорізької облдержадміністрації Костянтин Бриль поспілкувався з представниками та головою НКРЕ КП Оксаною Кривенко, щодо складної ситуації на ПАТ «Запоріжжяобленерго».

- Хочу підкреслити, що ми відпрацювали питання  із боргами Обленерго. Зокрема, було прийнято рішення, щодо виправлення ситуації з так званим «нульовим алгоритмом». І наразі досягнуто згоди щодо необхідності встановлення для «Запоріжжяобленерго» алгоритму відрахування коштів на поточні рахунки товариства у розмірі 13,58%. А також зменшення щодобових відрахувань, що дозволить здійснювати виплату поточних нарахувань з заробітної плати працівникам товариства. Крім того, влада Запорізької області вже сьогодні виділить майже півмільйона гривень з резервного фонду на придбання палива. Аби фахівці мали змогу одразу ліквідувати аварійні ситуації, що виникають в регіоні. Ми маємо розуміти, що для вирішення проблем – потрібні тільки легітимні правові кроки. А не нагнітання ситуації і перекриття трас, після кожної аварії на підстанції чи обриву електромереж. Подібні ситуації виникають не тільки в нашому регіоні – вони помічені і в Дніпропетровській та Черкаській областях. Хочу підкреслити, що проблеми Запорізького краю, що були в Новомиколаївці, Гуляйполі та обласному центрі влада тримає на контролі, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Окремо, під час зустрічі голови облдержадміністрації Костянтина Бриля з головою НКРЕ КП Оксаною Кривенко, порушувалося питання встановлення для ПАТ «Запоріжжяобленерго» алгоритму розподілу коштів, згідно з яким на поточні рахунки товариства будуть відраховуватись додаткові фіксовані кошти, призначені виключно для виплати заробітної плати та фінансування ремонтних заходів в межах, передбачених чинною структурою тарифів, по аналогії з 2016 роком.

Також голова облдержадміністрації звернув увагу на те, що борги ПАТ «Запоріжжяобленерго» перед ДП «Енергоринок» за минулі роки  (1,25 млрд. грн.) виникли через підприємства, які є боржниками Обленерго. Один з найбільших не платників – «Запорізький титано-магнієвий комбінат». Тож на розгляд Кабінету Міністрів України було винесене питання, щодо реструктуризації боргів ПАТ «Запоріжжяобленерго» перед енергоринком за супроводом НКРЕ КП. Також облдержадміністрація звернулась до Фонду державного майна України з проханням розглянути можливість надання дозволу ТОВ «ЗТМК» на використання грошових коштів, які розташовані на депозитних рахунках товариства, для погашення наявної заборгованості за спожиту електричну енергію.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області