Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Інформаційні матеріали

Про роботу промисловості Запорізької області за січень-червень 2018 року

26 липня 2018 - 15:40

За даними Головного управління статистики у Запорізькій області у січні-червні 2018 року обсяги промислового виробництва в області в порівнянні з січнем-червнем 2017 року збільшились на 5,2 %.

Обсяги виробництва у червні 2018 року в порівнянні з червнем 2017 року збільшились на 3,6 %, а в порівнянні з травнем 2018 року збільшились на 4 %.

Зростання промислового виробництва у січні-червні 2018 року в порівнянні з січнем-червнем 2017 року було обумовлене збільшенням обсягів виробництва на підприємствах добувної та переробної промисловості на 5,1 %, постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря на 5,5 %.

Загалом за січень-червень 2018 року у порівнянні з відповідним періодом минулого року відбулося збільшення обсягів промислового виробництва у всіх галузях промисловості, крім харчової промисловості та виробництві гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції.

Зростання обсягів промислового виробництва забезпечили добувна промисловість і розроблення кар’єрів на 10,8 %, текстильне виробництво, виробництво одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів на 21,8 %, виготовлення виробів з деревини, виробництво паперу та поліграфічної діяльності на 11,8 %, виробництво коксу та продуктів нафтоперероблення на 1,6 %, виробництво хімічних речовин і хімічної продукції на 9,2 %, металургійне виробництво, виробництво готових металевих виробів, крім машин і устаткування на 9,7 %, машинобудування, крім ремонту і монтажу машин і устаткування на 3,6 %, постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря на 5,5 %.

У харчовій промисловості зменшилися обсяги виробництва на 3,1 %, у виробництві гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції на 6,8 %.

Інформація щодо виробництва окремих видів промислової продукції у січні-червні 2018 року додається.

Промисловістю області за січень-травні 2018 року було реалізовано продукції (товарів, послуг) на суму 89 703,9 млн. грн. (у відпускних цінах без ПДВ та акцизного збору). 

Читайте також

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги