Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Інформаційні матеріали

Про роботу промисловості Запорізької області за січень-червень 2018 року

26 липня 2018 - 15:40

За даними Головного управління статистики у Запорізькій області у січні-червні 2018 року обсяги промислового виробництва в області в порівнянні з січнем-червнем 2017 року збільшились на 5,2 %.

Обсяги виробництва у червні 2018 року в порівнянні з червнем 2017 року збільшились на 3,6 %, а в порівнянні з травнем 2018 року збільшились на 4 %.

Зростання промислового виробництва у січні-червні 2018 року в порівнянні з січнем-червнем 2017 року було обумовлене збільшенням обсягів виробництва на підприємствах добувної та переробної промисловості на 5,1 %, постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря на 5,5 %.

Загалом за січень-червень 2018 року у порівнянні з відповідним періодом минулого року відбулося збільшення обсягів промислового виробництва у всіх галузях промисловості, крім харчової промисловості та виробництві гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції.

Зростання обсягів промислового виробництва забезпечили добувна промисловість і розроблення кар’єрів на 10,8 %, текстильне виробництво, виробництво одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів на 21,8 %, виготовлення виробів з деревини, виробництво паперу та поліграфічної діяльності на 11,8 %, виробництво коксу та продуктів нафтоперероблення на 1,6 %, виробництво хімічних речовин і хімічної продукції на 9,2 %, металургійне виробництво, виробництво готових металевих виробів, крім машин і устаткування на 9,7 %, машинобудування, крім ремонту і монтажу машин і устаткування на 3,6 %, постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря на 5,5 %.

У харчовій промисловості зменшилися обсяги виробництва на 3,1 %, у виробництві гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції на 6,8 %.

Інформація щодо виробництва окремих видів промислової продукції у січні-червні 2018 року додається.

Промисловістю області за січень-травні 2018 року було реалізовано продукції (товарів, послуг) на суму 89 703,9 млн. грн. (у відпускних цінах без ПДВ та акцизного збору). 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області