Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Рівень тіньової зайнятості залишається загрозою економічному розвитку

1 серпня 2018 - 14:36

У Василівській районній державній адміністрації відбулося виїзне засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати та соціальних виплат, додержання мінімальних гарантій в оплаті праці та легалізації заробітної плати.

У заході взяли участь заступник директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації  Ірина Разуваєва, начальник фінансово-економічного управління Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області Алла Наталенко, заступник начальника Головного управління Держпраці у Запорізькій області Олександр Ганненко, голова Василівської районної державної адміністрації Валерій Кошеленко, голова Кам’янсько-Дніпровської районної державної адміністрації Валерій Свєшніков, в. о. голови Михайлівської районної державної адміністрації Інна Спаська, заступник голови Енергодарського міського голови Андрій Терентьєв, а також представники територіальних органів ДФС і територіальних управлінь Пенсійного фонду України в Запорізькій області.

Ірина Разуваєва повідомила, що минулого року в чинне законодавство були внесені зміни, і органи місцевого самоврядування отримали право контролю за своєчасністю, повнотою та легальністю виплати заробітної плати. Державні інспектори праці органів місцевого самоврядування мали розпочати свою роботу. Однак лише в Кам’янсько-Дніпровській міській територіальній громаді призначено інспектора праці, який отримав відповідне посвідчення Держпраці України і готовий приступити до перевірок.

Під час засідання  було розглянуто стан організації роботи щодо легалізації зайнятості та заробітної плати у м. Енергодар, Василівському, Кам’янсько-Дніпровському та Михайлівському районах, а також заслухано 13 керівників підприємств, де, за даними Головного управління Пенсійного фонду України  та Головного управління ДФС у Запорізькій області, є ознаки порушення чинного законодавства в оплаті праці.

За орієнтовними оцінками, рівень «тіньової» зайнятості в області за 2017 рік порівняно з попереднім роком скоротився на  3% і становить  36% працюючих. Проте такий рівень неформальних трудових відносин залишається загрозою для ефективного соціально-економічного розвитку області.

За підсумками засідання члени комісії затвердили   рішення з низкою доручень і рекомендацій щодо організації роботи в подальшому.

Робота з питань легалізації зайнятості та заробітної плати в області триває.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни

Обласна влада опрацьовує оптимальний механізм проїзду між правим і лівим берегами Запоріжжя