Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль: «Важливість та цінність доробок справжніх патріотів Запорізького краю не викликають у мене сумнівів»

4 серпня 2018 - 17:38

Костянтин Бриль: «Важливість та цінність доробок справжніх патріотів Запорізького краю не викликають в мене сумнівів»

Присвоєння звання «Заслужений працівник культури України» відомому громадському діячеві та краєзнавцю Андрію Авдєєнку викликало неабиякий резонанс серед громадськості. Крім тих, хто вітав це нагородження, знайшлись і ті, хто висловив сумніви щодо доцільності такого кроку. Тому керівник Запорізької обласної державної адміністрації Костянтин Бриль як посадовець, який підтримав подання щодо присвоєння почесного звання, вирішив окреслити свою позицію із зазначеного питання.   

- Постійні та систематичні спроби дискредитації Андрія Авдєєнка та його краєзнавчих розвідок вважаю черговою невдалою спробою зіграти на руку агресору в інформаційній війні. Адже його діяльність має лише одну мету – возвеличити Запорізький край, зробити славетну історію області ще більш відомою та популярною. Тому неможливо зрозуміти тих, хто всіма силами намагається цьому завадити. І присвоєння почесного державного звання вважаю доцільним і правильнім. Важливість та цінність доробок справжніх патріотів Запорізького краю не викликають в мене сумнівів, - впевнений керівник регіону.

Нагадаємо, подання щодо присвоєння державної нагороди отримало відповідне погодження облдержадміністрації. До слова, сам Андрій Авдєєнко має більш ніж обґрунтовану позицію за які саме досягнення йому вручили цю нагороду.

- Ініціаторами присвоєння мені почесного звання «Заслужений працівник культури України» ще торік стали  Герой України Левко Лук`яненко і народний художник, лауреат Державної премії ім. Шевченка, заслужений діяч мистецтв України Анатолій Гайдамака. Причиною їх звернення до високопосадовців держави  були мої десятирічні дослідження історії України в іноземних архівах . Результатом тієї роботи були книги, які я видавав, в них є детальний аналіз досліджень. Використовуючи європейський, розмовний стиль написання, я давав на розгляд теорії, які підкріпляв аргументами. І це стало альтернативною історією України. До теперішнього часу не була спростована жодна з моїх теорій. Три з моїх книг  перекладені на англійську мову і видані за кордоном. Сьогодні їх вивчають студенти Торонто, Чикаго, Гарварду, Дрездена, Мюнхена, Марселя. В напрямку геральдики я розробив дизайн для відзнак Хортицького полку і полку Дніпро-1. Також розробляв дизайн прапорів та гербів для добробатів. Приймав активну участь в розробці сучасних кокард для ЗСУ та гербів для державних установ. Створив з однодумцями, командирами добробатів, громадське об‘єднання «Козацьке коло козацьких добробатів». Крім того, мною були подаровані артефакти,  які я викупляв на ринку антикварів, в музеї Запоріжжя та Дніпра. Також благодійна діяльність була по відношенню до АТО, куди я дарував сучасну оптику. Госпіталь Запоріжжя отримав від мене два телевізора, відеомагнітофон, фільмотеку та авторські книги. Також мої книги «Запорозький князь Мамай» та «Народжена Богом» стали в АТО ідеологічною зброєю. Також, я виступив автором концепції нового герба м. Запоріжжя. Нагадаю, що й досі герб одного з провідних міст країни є символом «победы русского оружия над татарським». Чи не злочин, що й досі після анексії Криму Росією гербом прославляється велич військової історії агресора. Зрозуміло, що дана ініціатива зустріла шалений опір з боку проросійських сил. Вважаю, що так й вийшло з присвоєнням мені звання. Але, я вже звик, що ворогів завжди більше, аніж однодумців, - наголосив вчений.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни