Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Поточні та заплановані заходи

Ігор Жданов: Ми започаткували справжнє державницьке національно-патріотичне виховання, і "Джура-Прикордонник" - яскравий приклад такої політики

3 вересня 2018 - 10:34

18 серпня на Львівщині, на базі Кінологічного навчального центру Державної прикордонної служби України, завершився Всеукраїнський дитячо-юнацький військово-патріотичний вишкіл Мінмолодьспорту «Джура-Прикордонник». 

У ньому взяли участь більше 450 осіб з прикордонних районів (18 областей) і районів, через які проходить розмежувальна лінія з окупованими і непідконтрольними районами.

Вишкіл об'єднав у єдиному патріотичному пориві молодь Заходу та Сходу.

В урочистому закритті заходу взяли Міністр молоді та спорту Ігор Жданов, Державний секретар Міністерства Олег Немчінов, керівництво Державної прикордонної служби України.

Ігор Жданов привітав учасників вишколу:

"Слава Україні! Цього року це вітання стало статутним у Збройних силах України і ці слова вже офіційно будуть висловлені на параді на честь 27-ї річниці Незалежності України. Колись у 1991-му році багато хто говорив, що наша незалежність «впала» нам у руки, але історія показує, що це не так.

І сьогодні ми відстоюємо нашу незалежність, на Сході країни наші побратими роблять все зі зброєю у руках, аби ми жили тут мирним життям. І, на жаль, ми часто забуваємо про ці виклики, живучи тут: або у Львові, або Одесі чи Києві, у Вінниці чи у Харкові.

До перемоги Революції гідності, попередньою владою було зроблено все, щоб зруйнувати всі початки системи національно-патріотичного виховання. Вони поставили на ключові посади росіян. Вони хотіли робити з нас манкуртів. Але не вдалося. Ми започаткували справжнє українське, державницьке національно-патріотичне виховання, і "Джура-Прикордонник" - яскравий приклад такої політики.

Я бачу тут молодь у якої горять очі. Вірю, що багато з вас потім піде за покликом серця боронити українські кордони. Бажаю, щоб ви були патріотичними, високо інтелектуальними і не забували, що окрім України в нас іншої рідної землі немає".

Міністр подякував всім, хто долучився до організації проведення цьогорічного вишколу - Львівській обласній державній адміністрації та Олегу Синютці, Державній прикордонній службі, волонтерам, активістам, відділу національно-патріотичного виховання Мінмолодьспорту.

(., 0Kb)

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області