Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область посилює співпрацю з Корейською Республікою

5 жовтня 2018 - 15:32

Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним послом Республіки Корея в Україні паном Янг-Гу Лі. У зустрічі також взяли участь перший заступник голови Елла Слепян, керівник апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко, начальник Управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності облдержадміністрації Артур Бойко. У складі корейської делегації, що прибула до Запорізької області,   були присутні радник Посольства Республіки Корея в Україні Джунг Гин О та Почесний консул Республіки Корея в Херсонській, Дніпропетровській та Запорізькій областях Микола Баграєв.

Сторони обговорили коло питань, що становлять обопільний інтерес для Корейської Республіки та України. Зокрема, мова йшла про співробітництво у галузі сільського господарства, альтернативних джерел енергетики, переробки сміття, торгівлі.

- Для України та Запорізької області розвиток всебічного співробітництва з Республікою Корея має стратегічне значення. Наша область відкрита для максимально тісної співпраці з Республікою Корея і керівництво готове надавати всебічну підтримку представникам корейського бізнесу. У 2016 році був підписаний Меморандум про співпрацю з корейською компанією Daewon GSI. Завдяки Посольству Кореї в Україні наша область розглядається як регіон перспективний для реалізації проектів альтернативної енергетики. Зараз триває робота з підготовки до початку реалізації проекту будівництва сонячної електростанції потужністю 35 МВт на території Чернігівського району компанією GS Engineering & Construction. Облдержадміністрація надала всю необхідну інформацію корейській стороні і зараз очікується отримання технічних умов від Укренерго. Приблизний обсяг інвестицій - 40 млн. доларів США. Хочу підкреслити, що Запорізька область на сьогодні посідає восьме місце серед регіонів за обсягами прямих іноземних інвестицій в економіку. Таких показників нам вдалося добитись завдяки викресленню бюрократичної та корупційної сторони при  діалозі влада-підприємці, - наголосив Костянтин Бриль.

У свою чергу, пан Янг-Гу Лі зазначив, що з моменту його останнього візиту  в області помітний колосальний економічний прогрес.

- Ми, корейці, особливо цінуємо дружбу, довіру та бажання працювати. Запорізька область і Республіка Корея - давні друзі і партнери, недарма в області проживає близько тисячі  етнічних корейців. Ми бачимо, що ваша область стає цікавою для інвесторів, розвиваючи економіку, - підкреслив пан Янг-Гу Лі.

Користуючись нагодою, керівник області запросив гостей на Третій міжнародний форум інтеграції та кооперації «InCo Forum-2018», який відбудеться в м. Запоріжжя 12 жовтня.

- Завдяки докладеним зусиллям, командній роботі влади та громад Запорізький край став одним із лідерів по впровадженню реформи децентралізації влади. Та нині влада робить акцент не на кількість, а на якість ОТГ. Як показали приклади, чимало для розвитку громад роблять відповідальні інвестори. І саме інвестиційний форум стає майданчиком для налагодження взаємовигідного співробітництва бізнесу та ОТГ, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.
Костянтин Бриль наголосив, що завдяки активності влади регіону на захід запрошено чимало представників бізнесу, інвесторів, міжнародних партнерів, громад з інших областей, а також дипломатів з Польщі, Чехії, Угорщини, Кореї, США.
Минулого року «InCo Forum» об’єднав на одному майданчику представників із 50 країн світу, понад 40 провідних закордонних та українських спікерів, понад 800 учасників – дипломатів, інвесторів, голів громад, власників бізнесу, топ-менеджерів та експертів.

Довідково. Експорт товарів у Республіку Корея за І півріччя 2018 року склав $2,08 млн., зменшившись на 5% у порівнянні з минулим роком. Основні статті експорту: недорогоцінні метали та вироби з них, продукти рослинного походження ($0,46 млн. або 22 %). Імпорт товарів із Республіки Корея за 1 півріччя 2018 року склав $2,5 млн., збільшившись на 75% у порівнянні з минулим роком. Загалом за обсягами експорту серед регіонів України Запорізька область посідає четверте місце, по імпорту - сьоме місце (68,3% і 31,7% обсягів України відповідно).

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування