Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Фонд Східної Європи розпочинає в Запорізькій області новий проект для розбудови інвестиційного потенціалу громад

10 жовтня 2018 - 10:52

У Запоріжжі відбулася презентація інноваційної програми розвитку спроможності об’єднаних територіальних громад, яка виконується Фондом Східної Європи у партнерстві з ТОВ «Бломінфо-Юкрейн», громадською організацією «ДЕСПРО» та Київським економічним інститутом у рамках проекту USAID «Підтримка аграрного і сільського розвитку».

До участі у презентації були запрошені представники 43 ОТГ, представники Головного управління Держгеокадастру у Запорізькій області, Департаменту екології та природних ресурсів, Запорізького обласного управління лісового та мисливського господарства, Запорізького обласного виробничого управління меліорації та водного господарства, керівники зацікавлених структурних підрозділів облдержадміністрації, а також Запорізького регіонального відділу «Асоціація міст України» та Запорізького центру розвитку місцевого самоврядування.

Відкриваючи захід, заступник голови облдержадміністрації Олександр Бабанін наголосив, що програма місцевого системного розвитку діє в Україні лише місяць.

- Загалом програма працюватиме з об’єднаними територіальними громадами Запорізької, Дніпропетровської, Донецької, Луганської, Харківської та Херсонської областей. Сьогодні представники проекту презентують практичні результати роботи щодо  комплексного підходу в управлінні землями об’єднаних територіальних громад, розкажуть про основні етапи роботи та важливі моменти, необхідні для успішного провадження цієї роботи на базі партнерських об’єднаних територіальних громад Запорізької області. На практичних заняттях буде розкрито процедуру участі в конкурсі з відбору партнерських об’єднаних територіальних громад, -  повідомив посадовець.

Керівник програми місцевого системного розвитку Наталія Слинько повідомила, що на першому етапі будуть відібрані 65 ОТГ для проходження навчання та надання підтримки по ефективному управлінню земельними ресурсами. Крім цього, будуть відібрані не менше десяти ОТГ для розробки комплексного плану управління землями та щонайменше двох інвестиційних проектів. Для представників громад будуть організовані практичні тренінги, семінари тощо. На третьому етапі спільно з фахівцями будуть створені геоінформаційні бази даних ОТГ на онлайн платформі. Також буде створена картографічна основа та електронна карта ОТГ з нанесенням усіх даних територій громад. Пізніше фахівці USAID спільно з представниками громад будуть розробляти схеми сучасного та перспективного використання і охорони земель. Уже на завершальному етапі для десяти відібраних ОТГ будуть створені економічні профілі, що сприятиме інвестиційній привабливості територій для потенційних інвесторів.

Представники USAID упевнені, що в результаті плідної співпраці на сході Україні їм вдасться зменшити корупційні ризики та забезпечити вільний доступ до інформації щодо просторових та ресурсних умов ведення бізнесу в ОТГ; покращити ділове середовище в обраних ОТГ; налагодити інформаційне, кадрове та організаційне забезпечення для відповідального та кваліфікованого управління земельними ресурсами.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями