Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Підсумки Місячника зайнятості молоді: працевлаштовано 1,5 тисячі молодих людей

11 жовтня 2018 - 09:57

Обласним  центром зайнятості підбито підсумки Місячника зайнятості молоді, який тривав у регіоні протягом вересня цього року. Такий захід проводиться не  вперше і має на меті підвищення ефективності надання соціальних послуг, спрямованих на підтримку трудової активності молоді в сучасному економічному середовищі, підвищення рівня її працевлаштування.

За даними служби зайнятості, загалом у заходах Місячника зайнятості молоді взяли участь більше 5,3 тисячі молодих громадян у віці до 35 років. Протягом місяця у базових центрах зайнятості Запорізької області зареєстровано понад 2,2 тис. молодих громадян цієї категорії, статус безробітного надано майже 1,5 тис.

У період проведення Місячника  фахівцями центрів зайнятості області було видано близько 2,5 тис. направлень на працевлаштування, з них майже 150  направлено на працевлаштування за рахунок 5% квоти, майже 300 направлень - на громадські роботи та роботи тимчасового характеру. У результаті всього працевлаштовано 1,5 тис. молодих людей. Рівень працевлаштування безробітної молоді  становить 33%. Крім цього, майже 300 молодих людей працювали на оплачуваних громадських роботах та роботах тимчасового характеру. На проходження професійної підготовки, перепідготовки направлено 81 особу із числа молоді віком до 35 років.

Важливим завданням служби зайнятості є психологічна підтримка безробітної молоді. На семінарах з техніки пошуку роботи фахівці центрів зайнятості області разом із молодими людьми відпрацьовували навички пошуку роботи.

На тематичних семінарах та тренінг - семінарах «Молодь на ринку праці», «Мотивація молоді до праці», «Особливості зайнятості молоді», «Здоровий спосіб життя», «Психологічна мотивація молоді до започаткування власної справи» тощо молодь отримала корисну для себе інформацію, що буде  у нагоді на сучасному ринку праці.

З метою підвищення мотивації до праці, активізації зусиль щодо пошуку роботи, підвищення рівня самосвідомості, впевненості в своїх силах у рамках Місячника відбулися «Дні відкритих дверей для молоді», засідання «За круглим столом» з питань соціальної підтримки та сприяння у працевлаштуванні молоді із залученням представників місцевих органів влади та роботодавців; ярмарки та міні-ярмарки вакансій; аукціони претендентів; презентації професій, семінари з роботодавцями з питань взаємодії зі службою зайнятості щодо забезпечення зайнятості молоді. Такі заходи відвідали понад  3 тисячі молодих людей.

За словами фахівців обласного центру зайнятості, хоча Місячник зайнятості молоді у Запорізькій області завершився,  питання надання молодим людям якісних соціальних послуг, пов’язаних з працевлаштуванням, залишається в центрі уваги.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону