Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Для забезпечення освітнього процесу в школах Великобілозерського району підписано Меморандум

11 жовтня 2018 - 16:28

Відповідний документ підписали Запорізька обласна державна адміністрація в особі голови Костянтина Бриля, Департамент освіти і науки ОДА та Великобілозерська сільська рада Великобілозерського району Запорізької області.

Як повідомив сільський голова Великобілозерської сільської ради Ігор Батрак, у зв'язку з припиненням шляхом ліквідації Великобілозерської школі І-ІІ ступенів №4 та Великобілозерської школи І-ІІ ступенів №6 у районі склалася певна негативна ситуація.

З метою створення умов для стабілізації фінансового стану освіти громади ще навесні 2018 року було розглянуто проектну потужність шкіл і видатки на навчальні заклади. Рішеннями сесії Великобілозерської сільської ради від 6.06.18 р. фактично ліквідовано дві школи, які до цього часу працювали, мали учнівський контингент, були укомплектовані кадрами та мали матеріально-технічну базу.

Однак з початку нового навчального року у школах №4 і №6  жителями села самовільно відновлено освітній процес: у відремонтованих батьками класах учителі здійснюють освітній процес, у якому беруть участь: у школі №4 - 54 учні і дев’ять  учителів, у школі №6 – 60 учнів та 11 вчителів. Усі вони юридично мали би працювати та навчатися в опорному закладі - НВК №1. Та через неврегульованість питання вчителі не отримують зарплатні, діти - підручники, а майбутній опалювальний сезон взагалі знаходиться під загрозою.

За словами Костянтина Бриля, насамперед у розв’язанні цього питання мають бути враховані інтереси дітей.

- Перш за все ми маємо подбати про наших дітей. Крім цього, забезпечення реалізації гарантованого Конституцією України права громадян на шкільну освіту є одним з основних завдань органів виконавчої влади. Тож нині, ретельно вивчивши всі нюанси питання, нами було прийнято спільне рішення про те, що вчителі, учні та матеріальна база будуть офіційно оформлені в опорному закладі - НВК №1. При цьому до остаточного врегулювання ситуації всі освітні послуги надаватимуться у школах №4 і №6, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

У рамках підписаного Меморандуму Департамент освіти і науки облдержадміністрації в межах своїх повноважень надаватиме сільраді методичну та консультативну допомогу для забезпечення реалізації права на шкільну освіту дітей с. Велика Білозерка, які навчалися у Великобілозерській школі І-ІІ ступенів №4 та Великобілозерській школі І-ІІ ступенів №6.

У свою чергу, сільрада в межах повноважень організовує документальну передачу мережі класів шкіл №4 та №6 з учнівськими контингентами в повному обсязі для обліку до мережі Великобілозерського навчально-виховного комплексу №1 (школа-дитячий садок) Великобілозерської сільської ради. Крім цього, забезпечує прийняття педагогічних працівників шкіл №4 та №6 на роботу в НВК №1, проведення їх тарифікації відповідно до зміненої мережі класів і учнівських контингентів і здійснення нарахування та виплати заробітної плати; організовує освітній процес протягом 2018/2019 навчального року у відповідних приміщеннях, забезпечує передачу палива, яке обліковується на балансах шкіл №4 і №6, до НВК № 1; організовує протягом опалювального періоду опалення приміщень, які розташовані за адресами: вул. Травнева, 53, і вул. Центральна, 290 с. Велика Білозерка, за рахунок твердого палива НВК №1. На наступних сесіях сільської ради буде розглянуто питання щодо створення з 01.09.2019 на базі НВК №1 опорного закладу.

Сторони погодились, що у випадку некомплектації класів базової середньої школи вказані класи формуються у складі НВК №1.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору