Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль зустрівся з головою Держказначейства

12 жовтня 2018 - 11:03

Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль та голова Державної казначейської служби України Тетяна Слюз під час зустрічі обговорили низку питань, актуальних для Запорізької області та всієї України. До спілкування також долучилися перший заступник голови ОДА Елла Слепян та начальник Головного управління Державної казначейської служби України у Запорізькій області Едуард Старосельський.

- Для нас дуже важливою є співпраця з усіма державними органами. Запорізьке управління Держказначейства завжди допомагає нам у розв’язанні проблемних питань, як це було, наприклад, наприкінці минулого року. Нині найбільша увага прикута до об’єднаних територіальних громад, а Запорізька область посідає перші місця за темпами їх створення. Тож влада регіону  активно опікується не лише  об’єднанням, а й розвитком громад. Зокрема, нині ми активно працюємо над залученням інвесторів та їх співпрацею з ОТГ. Уже не перший проект втілюють наші партнери «ДТЕК» та «НІБУЛОН». Щоразу, започатковуючи новий проект, інвестори беруть на себе значні соціально-економічні зобов’язання для підтримки громади, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Учасники зустрічі також приділили увагу співпраці з державними банками. За словами голови Держказачейства Тетяни Слюз, кошти, отримані в результаті реформи децентралізації, повинні працювати на економіку. Адже, коли місцеві бюджети розміщують гроші на депозитних рахунках у державних банках, ті не працюють на благо громади. Тож насамперед, на думку посадовця, кошти потрібно вкладати у розвиток інфраструктурних об’єктів, аби вони працювали на економіку.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Труднощі з оформленням пенсії та відновленням житла: Зінаїда Бойко відповіла за запити мешканців регіону

З 30 березня відкриється двосторонній проїзд через «новий» міст у Запоріжжі – раніше він був одностороннім

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Центри для навчання та соціалізації школярів відкрили у двох громадах Запорізького району

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області