Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Переможці обласного конкурсу серед молодих науковців отримали нагороди

13 листопада 2018 - 13:42

За підсумками обласного конкурсу для обдарованої молоді у галузі науки у 2018 році відбулося урочисте нагородження його переможців. Привітав та вручив нагороди кращим молодим науковцям  голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

- Ми маємо зробити так, аби наша молодь мала можливість розвиватися. Тож подібні конкурси дуже потрібні. Тим більше, що в Запорізькій області ми бачимо чимало талановитої молоді. Нещодавно я був у Білорусі і там побував у своєрідній «силіконовій долині», де молоді фахівці мають можливість не тільки науково, а й на практиці розробляти нові винаходи. Вважаю, що держава має підтримувати талановиту молодь, аби всі винаходи та розробки мали реальне втілення в життя. В Запоріжжі це цілком можливо, адже ми маємо чимало підприємств, які потребують фахівців у всіх галузях. Молодь - завжди перша в усьому і ми маємо вас підтримувати, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Як повідомила начальник Управління молоді, фізичної культури і спорту облдержадміністрації Наталія Власова, цього року на конкурс було подано 89 наукових робіт, із яких 66 – роботи студентів, 23 –  молодих науковців та молодих спеціалістів. Традиційно найактивнішими учасниками конкурсу залишаються студенти Запорізького національного університету, Запорізького національного технічного університету, Таврійського державного агротехнологічного університету та Бердянського державного педагогічного університету.

Подані на конкурс наукові роботи представляють різні галузі: фізико-математичні, сільськогосподарські, історичні та культурологічні, біологічні, хімічні, екологічні, економічні, філософські та соціологічні, юридичні, філологічні, психологічні, медичні та фармацевтичні науки, а також фізичне виховання та спорт, менеджмент, державне управління та політичні науки. За підсумками розгляду наукових робіт конкурсною комісією  визначено переможців. Зазначимо, що до конкурсної комісії входять викладачі та науковці всіх вишів області.

Цього року визначено 21 переможця обласного конкурсу обдарованої молоді у різних галузях науки. Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль нагородив переможців конкурсу дипломами, почесними грамотами та грошовими преміями.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Труднощі з оформленням пенсії та відновленням житла: Зінаїда Бойко відповіла за запити мешканців регіону

З 30 березня відкриється двосторонній проїзд через «новий» міст у Запоріжжі – раніше він був одностороннім

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Центри для навчання та соціалізації школярів відкрили у двох громадах Запорізького району

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області