Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі підприємці шукають можливості відтермінування нововведень на енергоринку

6 грудня 2018 - 14:42

Це питання стало основним на засіданні Запорізької регіональної ради підприємців, яке відбулось за участі директора Департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації Оксани Матвіїшиної.

За інформацією директора товариства з обмеженою відповідальністю «Запоріжжяелектропостачання» Богдана Носика, наразі виникають проблемні питання через законодавчу неврегульованість системи диференціації ринку електричної енергії на розподіл і постачання.  Суть у тому, що до 1 січня 2019 року необхідно укласти дві угоди на постачання та розподіл електроенергії. При цьому  компанії-постачальники поділяються на три типи: постачальник універсальної послуги, постачальник за вільними цінами та постачальник «останньої надії» (для тих підприємців, які не встигли заключити договір до 01.01.2019 строком на 90 діб та з подальшою можливістю вибору іншого постачальника). На сьогодні Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), ще не визначено постачальника «останньої надії» та його тариф.

На сьогодні більшість нормативно-правових актів, що регулюють тарифи та умови співпраці між ринком електричної енергії, компаніями-постачальниками та користувачами, знаходяться у розробці або очікують затвердження.

У зв’язку з цим  членами регіональної ради підприємців прийнято рішення звернутися до центральних виконавчих органів щодо можливості відтермінування нововведень на енергоринку.

Учасники засідання також заслухали звіт про результати виконання розпорядження Кабінету Міністрів України «Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення».  Заступник начальника Головного управління Держпраці  у Запорізькій області Олександр Ганненко повідомив, що за станом на грудень 2018 року проведено 116 спільних контролюючих заходів із залученням представників Державної фіскальної служби України у Запорізькій області, органів місцевого самоврядування і громадських організацій. Порушення законодавства про працю в частині оформлення трудових відносин встановлено у 52 роботодавців. За результатами вжитих заходів та інформаційно-роз`яснювальної роботи, спрямованої на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення, збільшилася кількість працівників, з якими укладено трудові договори.

За словами посадовця, найбільш поширеними  видами порушень  законодавства про працю є допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору, виплата заробітної плати без нарахування Єдиного соціального внеску, порушення строків виплати заробітної плати та інших виплат, передбачених законодавством про працю, недотримання мінімальних державних гарантій, недопущення та створення перешкод для перевірки з питань додержання законодавства про працю тощо.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни