Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі відкрилася унікальна виставка «Блокпост Пам'яті» речей загиблих військових

7 грудня 2018 - 15:02

У Запорізькій універсальній обласній бібліотеці  відбулася презентація книги пам’яті учасників Антитерористичної операції та Операції об’єднаних сил та виставки «Блокпост Пам’яті». У заході  взяла участь керівник апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко.

«Блокпост Пам'яті» — пересувна виставка в Україні, головними експонатами якої є персональні речі загиблих військових. Особисті речі розміщені у вітринах — ящиках від боєприпасів.

Організатор виставки -  волонтер місії «Евакуація-200», яка займається пошуком та евакуацією загиблих на Донбасі, Павло Нетьосов розповів, що виставка має 34 вітрини, зібрано понад 400 експонатів. У Запоріжжя виставка прибула за ініціативи громадської організації сімей загиблих в АТО «Родина козацької звитяги» та за підтримки голови облдержадміністрації Костянтина Бриля і Фонду сприяння обороні області.

За задумом автора, подібні мобільні виставки мають відкриватися об'єднаннями батьків і родичів загиблих та ветеранськими організаціями в межах усієї країни.

Книга пам’яті учасників Антитерористичної операції вийшла накладом тисячу примірників. Вона розповідає про військовослужбовців Збройних Сил України, які загинули, захищаючи державу. Поки що книга розрахована на родини загиблих – на кожну родину по одній книзі.

- Книга, фотовиставка, речі бійців – це все потрапило до нас із зони бойових дій. Це частина пам’яті всієї України та кожного українця. Це видання допоможе зберегти пам'ять про тих, хто вже ніколи не повернеться додому, - вважає Павло Нетьосов.

Пам’ятати подвиг військових та не забувати про їх вклад у наше мирне життя закликала й керівник апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко.

- Для запорізької громади відкриття такої виставки – значна подія. Дуже важливо пам’ятати про тих людей, хто є справжніми героями держави. У книгу пам’яті історія кожного бійця вписана золотими буквами. Ця книга про тих людей, хто буде прикладом для майбутніх поколінь, про тих, хто є героями та захисниками… Речі, фотографії, історії бійців – це  необхідно зберегти для майбутніх поколінь, ці речі безцінні. Саме на таких прикладах виховується патріотична молодь. Слава українського народу не вмре ніколи, бо у нас є такі герої, - зазначила  Зінаїда Бойко.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни