Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Область буде не лише допомагати постраждалим регіонам України, а й вчитись на їхніх помилках

5 серпня 2008 - 15:23

Ця робота фактично розпочалася ще 31 липня, коли обласна виконавча влада провела термінову нараду з керівниками провідних підприємств регіону. На зустрічі були розглянуті можливості та шляхи надання допомоги підтопленим районам.

З огляду на рекреаційну специфіку нашої області, одним з головних напрямків такої роботи стане оздоровлення дітей з підтоплених територій. Вже сьогодні у дитячих оздоровчих таборах Бердянська і Кирилівки оздоровлюється 320 школярів з Могильов-Подільського та Ямпільського районів Вінницької області. Ближчим часом на відпочинок до Азовського узбережжя приїдуть юні жителі Чернівецької області.

Шостого серпня до постраждалих областей наш регіон відправляє і гуманітарний вантаж - дві фури з продуктами харчування та одягом. Загалом Запорізька область планує надати допомоги на суму близько 15 млн. грн.

Слід зазначити, що в облдержадміністрації вже створена і діє робоча група з питань координації дій щодо надання допомоги постраждалим територіям Західної України.

- Цими вихідними ми із заступниками відвідаємо Богородчанський район Івано-Франківської області і Сторожинецький Чернівецької, які закріплені рішенням Президента України за нашим регіоном, щоб на власні очі побачити, які потреби цих територій і чим конкретно ми можемо допомогти, – повідомив журналістам Олександр Старух.

Керівник області також звернувся через ЗМІ до всіх запоріжців із закликом не залишатись осторонь чужої біди.

- Те, що сталося на Західній Україні – урок для всіх, і ми також маємо робити з цього висновки, не чекаючи, доки нас спіткає подібне лихо, - переконаний керівник регіону. - Перш за все, треба негайно провести інвентаризацію всіх бюджетних установ нашої області. Майже всі вони не мають технічної документації на будівлі, дозволу на землевідведення.

На черзі денній і перегляд мобілізаційних заходів. Вони, на думку очільника регіону, «далекі від досконалості». Є проблеми і з берегоукріпленням в Бердянську, на Молочному лимані, із спорудженням водовідвідних споруд в районах, які часто-густо теж потрапляють у зону підтоплення.

На завершення Олександр Старух поділився з журналістами приємною новиною – вчора хлібороби області фактично завершили жнива. Зібрано 2 мільйони 798 тисяч тон ранніх зернових та зернобобових. Радує і врожайність на полях – 35,7 ц/га. Це найкращий показник за останні два десятиліття.

- Було б і більше, якби третина посівних площ не була зайнята соняхом, який до того ж виснажує землю. На деяких полях вміст гумусу скоротився до критично допустимої норми. Державна адміністрація не залишить цю проблему поза увагою, - зазначив глава обласної виконавчої влади.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Запорізьких експортерів запрошують на віртуальну виставку в Йорданії

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.