Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Область буде не лише допомагати постраждалим регіонам України, а й вчитись на їхніх помилках

5 серпня 2008 - 15:23

Ця робота фактично розпочалася ще 31 липня, коли обласна виконавча влада провела термінову нараду з керівниками провідних підприємств регіону. На зустрічі були розглянуті можливості та шляхи надання допомоги підтопленим районам.

З огляду на рекреаційну специфіку нашої області, одним з головних напрямків такої роботи стане оздоровлення дітей з підтоплених територій. Вже сьогодні у дитячих оздоровчих таборах Бердянська і Кирилівки оздоровлюється 320 школярів з Могильов-Подільського та Ямпільського районів Вінницької області. Ближчим часом на відпочинок до Азовського узбережжя приїдуть юні жителі Чернівецької області.

Шостого серпня до постраждалих областей наш регіон відправляє і гуманітарний вантаж - дві фури з продуктами харчування та одягом. Загалом Запорізька область планує надати допомоги на суму близько 15 млн. грн.

Слід зазначити, що в облдержадміністрації вже створена і діє робоча група з питань координації дій щодо надання допомоги постраждалим територіям Західної України.

- Цими вихідними ми із заступниками відвідаємо Богородчанський район Івано-Франківської області і Сторожинецький Чернівецької, які закріплені рішенням Президента України за нашим регіоном, щоб на власні очі побачити, які потреби цих територій і чим конкретно ми можемо допомогти, – повідомив журналістам Олександр Старух.

Керівник області також звернувся через ЗМІ до всіх запоріжців із закликом не залишатись осторонь чужої біди.

- Те, що сталося на Західній Україні – урок для всіх, і ми також маємо робити з цього висновки, не чекаючи, доки нас спіткає подібне лихо, - переконаний керівник регіону. - Перш за все, треба негайно провести інвентаризацію всіх бюджетних установ нашої області. Майже всі вони не мають технічної документації на будівлі, дозволу на землевідведення.

На черзі денній і перегляд мобілізаційних заходів. Вони, на думку очільника регіону, «далекі від досконалості». Є проблеми і з берегоукріпленням в Бердянську, на Молочному лимані, із спорудженням водовідвідних споруд в районах, які часто-густо теж потрапляють у зону підтоплення.

На завершення Олександр Старух поділився з журналістами приємною новиною – вчора хлібороби області фактично завершили жнива. Зібрано 2 мільйони 798 тисяч тон ранніх зернових та зернобобових. Радує і врожайність на полях – 35,7 ц/га. Це найкращий показник за останні два десятиліття.

- Було б і більше, якби третина посівних площ не була зайнята соняхом, який до того ж виснажує землю. На деяких полях вміст гумусу скоротився до критично допустимої норми. Державна адміністрація не залишить цю проблему поза увагою, - зазначив глава обласної виконавчої влади.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області