Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Військові пенсіонери одні з перших отримали підвищену пенсію у новому році

9 січня 2019 - 14:45

Військові пенсіонери та пенсіонери з числа працівників міліції з нового року вже почали отримувати перераховані пенсійні виплати. Як пояснили у Головному управлінні Пенсійного фонду у Запорізькій області, ці категорії пенсіонерів розділяють між собою, оскільки відрізняється механізм розрахунку їх пенсій.

Розмір військової пенсії обчислюється у відсотках від відповідного військового грошового забезпечення. Грошове забезпечення військовослужбовців складається з посадового окладу, окладу за військове звання та вислуги років. У березні 2018 року було проведено перерахунок пенсій особам, які були звільнені з військової служби.

Постановою Кабінету Міністрів України передбачено, що військовослужбовцям виплата перерахованого розміру пенсій здійснюється в кілька етапів. Механізм виплати, визначений постановою, передбачив у 2018 році виплату 50% суми підвищення, тобто 1,5 тисячі. У 2019 році виплата становитиме 75 % від 3 тисяч, а в 2020 році виплата пенсій буде проводитись у повному обсязі. З січня 2019 року колишнім співробітникам міліції почалася виплата перерахованих розмірів пенсій за 2016-2017 роки в розмірі 50% місячної суми підвищення.

За інформацією Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області, збільшення пенсій  колишнім військовослужбовцям, а також прирівняним до них осіб, становить у середньому від 500 до 750 грн.,  співробітникам міліції – у середньому від 600 до 800 грн.

Варто зазначити, що наступний автоматичний перерахунок пенсій пенсіонерам, які після призначення пенсій працювали та набули страхового стажу, відбудеться з квітня, перерахунок пенсій у зв’язку зі збільшенням прожиткового мінімуму до 1564 грн. та 1638 грн. - з липня та грудня 2019 року відповідно.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку

«У Збройних силах України повинна бути гендерна рівність», – 29-річна Катерина вирішила приєднатися до захисників

Безпека мешканців, підтримка бізнесу, підвищення якості освіти – Іван Федоров про головні виклики регіону

За матеріалами СБУ засуджено чергових колаборантів, які працюють на окупантів