Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькій обласній філармонії з нагоди ювілею подарують автобус

11 січня 2019 - 13:44

Сьогодні виповнюється 80 років творчої діяльності Запорізької обласної філармонії. За словами голови облдержадміністрації Костянтина Бриля, в поточному році планується придбання нового комфортабельного автобуса для закладу, аби артисти могли проводити свої виступи в різних куточках Запорізького регіону.

- У поточному році планується придбати  комфортабельний автобус марки МАН або Мерседес на суму близько 7,5 мільйона гривень. Дуже важливо, аби в ньому було не менше 50 сидінь та великий вантажний відсік. Адже автобус має вмістити не тільки артистів, а й музичні інструменти. Вважаю, що це потрібно, незважаючи на непростий час для держави. Адже навіть у найтяжчі моменти історії нашу націю рятували саме духовність, мистецтво та культура, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

За повідомленням Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації, Запорізька обласна філармонія посідає одну з провідних позицій в Україні, зберігаючи і гідно продовжуючи найкращі духовні і музичні традиції, покращується організація концертів, творчі колективи філармонії удосконалюють свою майстерність, а імена зірок-гастролерів набувають усе більшого масштабу. Нині філармонія має творчу базу для розвитку всіх видів музичного мистецтва. Симфонічні і камерні концерти, сольні концерти артистів філармонії,  літературні вітальні, гастролі зарубіжних виконавців, обласні та міжнародні фестивалі, конкурси, творчі зустрічі, заходи до професійних та календарних свят — це творчий доробок працівників та артистів філармонії, який щорічно налічує понад 700 культурно-мистецьких заходів.

Серед творчих колективів, які представляють Запорізьку обласну філармонію - академічний симфонічний оркестр, солісти філармонії, ансамбль бандуристів «Божена» та академічний козацький ансамбль пісні і танцю «Запорожці». Запорізька обласна філармонія активно займається як концертною, так і просвітницькою діяльністю. Музичний лекторій відіграє важливу роль у музично-естетичному вихованні підростаючого покоління. Тематика лекцій-концертів артистів філармонії надзвичайно широка, торкається творчості композиторів різних країн і епох, видатних особистостей у мистецтві, літературі, історії, краєзнавстві.

Запоріжці та гості області із задоволенням відвідують фестивалі, багато з яких стали візитками краю. Творчим надбанням філармонійної роботи стало проведення традиційних фестивалів: Міжнародний фестиваль-конкурс дитячого та юнацького виконавського мистецтва «Акорди Хортиці», Всеукраїнський конкурс-фестиваль «Хортицький кобзар», фестиваль духовної музики «БЛАГОfest». Зокрема, в цьому році містами та районами мандруватиме мистецький тур з концертною програмою «Мій Запорізький край» за участю провідних діячів мистецтв.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку

«У Збройних силах України повинна бути гендерна рівність», – 29-річна Катерина вирішила приєднатися до захисників

Безпека мешканців, підтримка бізнесу, підвищення якості освіти – Іван Федоров про головні виклики регіону

За матеріалами СБУ засуджено чергових колаборантів, які працюють на окупантів

Усиновлення дитини під час війни: що потрібно знати?

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства