Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

До дня народження легендарного легкоатлета Володимира Ященка презентовано автобіографічний фільм «Особистість у спорті»

15 січня 2019 - 15:39

Запорізькій край по істині багатий на легендарних спортсменів. Днями в обласному центрі відбулась зустріч пам'яті видатного спортсмена – рекордсмена по стрибкам у висоту Володимира Ященка з нагоди його дня народження. Ініціатором такого заходу виступила журналіст Ганна Клименко за підтримки Управління молоді та спорту облдержадміністрації, Запорізької обласної федерації легкої атлетики та обласного відділення НОК України.

12 січня заслуженому майстру спорту СРСР та світовому рекордсмену зі стрибків у висоту мало б виповнитися 60. Втім отримана травма хрестоподібних зв'язок на незначних змаганнях зіграла рокову роль у житті запорізького спортсмена у висоту Володимира Ященка. Ім’я Володимира Ященка зникло з протоколів спортивних змагань за рік до Олімпійських ігор. Навіть після смерті у віці 40 років, на деякий період постать легкоатлета загубилася у спортивній хроніці. Лише у наші дні небайдужі городяни виправляють це і вшановують пам’ять легендарних земляків. Так, приміром, з нагоди 40-річчя рекордного стрибка Володимира Ященка була встановлена перша меморіальна дошка на будівлі палацу спорту ЗТР.

Вшанувати пам’ять та згадати Володимира Ященка прийшли його близькі друзі, колеги, молоді легкоатлети. Присутні упродовж декількох годин згадували яскраві віхи зі спортивного життя видатного запоріжця. Ганна Клименко представила глядачам біографічний фільм про світового рекордсмена, який кілька місяців тому був визнаний в Національному олімпійському комітеті України кращим в номінації «Особистість у спорті», а саму авторку відзначено за кращу авторську роботу.

Начальник Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації Наталія Власова зазначила, що подібні зустрічі не тільки потрібні для вшанування імені, а й для того, щоб підростаюче покоління мало змогу перейняти досвід та бути готовим до будь-яких ситуацій у спортивній професійній кар’єрі.

- Володимир Ященко – це дійсно феномен, це геній у спорті, якому вдавалося підкорювати рекордні позначки. Також це приклад того, що має бути постійна підтримка, незважаючи на те, які спортсмен показує результати. Завжди мають бути поруч близькі, друзі, керівники, тренери, які мають підтримувати у важкі хвилини, аби людина змогла адаптуватися і продовжити життя навіть після травми. Однак, поки що точно відомо одне – саме завдяки таким заходам, пам’ять видатних земляків живе і сьогодні, - наголосила Наталія Власова.

Зазначимо, що після відкриття реконструйованого легкоатлетичного манежу будуть поновлені змагання на честь Володимира Ященка. До того їх проводитимуть і у м. Синельниково (Дніпропетровська область).

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області