Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль: «За результатами «Врожаю» сума надходжень до бюджету Кам’янсько-Дніпровського району зросла на понад пів мільйона гривень»

7 лютого 2019 - 13:31

На цьому голова облдержадміністрації Костянтин Бриль наголосив під час зустрічі з адміністративно-господарським активом та представниками громади Кам’янсько-Дніпровського району. Зустріч відбулася у форматі обговорення проблемних питань території, у якому взяли участь керівництво міста і району, керівники підприємств, установ, організацій різних форм власності району, сільські голови, депутати місцевих рад, представники громадських організацій, політичних партій тощо.

Костянтин Бриль зазначив, що протягом останніх років завдяки потужній державній підтримці, сприяння обласної державної адміністрації, за кошти державних субвенцій та співфінансування з місцевих бюджетів на території Кам’янсько-Дніпровського району було проведено комплекс заходів з будівництва, розширення та реконструкції гідротехнічних споруд. Йдеться про  низку заходів із захисту від підтоплення, спрямованих на запобігання розвитку небезпечних геологічних процесів на території м. Кам’янка-Дніпровська, с. Велика Знам’янка та с. Водяне. Зокрема, розроблено проектно-кошторисну документацію та будівництво вартістю 2 мільйони 886 тисяч гривень.

Також було проведено реконструкцію Кам’янсько-Дніпровської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 3 на загальну суму  637 тис. грн.; капітальний ремонт пологового та дитячого відділень центральної районної лікарні на суму 989 тис.грн.; реконструкцію чотирьох ліній вуличного освітлення у трьох населених пунктах Кам'янсько-Дніпровського району на суму 597 тис. грн; капітальний ремонт будівлі дитячого садка «Оленка» в селі Велика Знам’янка на суму 600 тис.грн.; реконструкцію вуличного освітлення села Іванівка на загальну суму 550 тис.грн.;  капітальний ремонт систем водопостачання та водовідведення м. Кам'янка-Дніпровська, сіл Велика Знам’янка та Квіткове.

Окремо Костянтин Бриль звернув увагу присутніх на вагомі результати заходу «Врожай».

- Протягом 2016-2018 років з метою раціонального використання земель, підвищення продуктивності та охорони сільськогосподарських угідь, а також виявлення порушень у сфері сільського господарства, створення рівних умов для господарювання та ефективного наповнення місцевих бюджетів у районі було проведено захід «Урожай». За його результатами сума надходжень до районного бюджету зросла на понад 500 тисяч гривень. Це сталось завдяки виведенню з тіньового обороту оренди земельних ділянок, які надавалися без оформлення особистого селянського господарства. Крім цього, були виявлені земельні ділянки, які використовуються без правовстановлюючих документів, площею понад 100 га. Тож «Урожай» став ще однією стежкою, яка допомагає громадам на місцях заробляти кошти. Тим паче, що минулого року стартував процес передачі земель поза межами населених пунктів у власність об’єднаних громад.  На території Запорізької області минулого року 36 громад отримали понад 105 тисяч гектарів державних сільгоспземель. Я завжди казав, що кожна ОТГ може самостійно заробляти кошти різними шляхами. Більше того, майбутнє України -саме за аграрним комплексом, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Очільник регіону також підкреслив, що одним із основних завдань на найближчий час є будівництво нової амбулаторії монопрактики у с. Велика Знам'янка вартістю 8,2 мільйона гривень.  Крім цього, для покращення медичного обслуговування сільського населення, за умови виділення коштів, продовжаться капітальні ремонти приміщень амбулаторій у селах Нововодяне, Благовіщенка та Дніпровка. Також у майбутньому влада приділить увагу здійсненню заходів із захисту від підтоплення і затоплення, спрямованих на запобігання розвитку небезпечних геологічних процесів, усунення або зниження до допустимого рівня їх негативного впливу на території і об’єкти шляхом обвалування берегу в с. Шляхове Благовіщенської сільської ради.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна