Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль звітував перед жителями Приазовського району про розв’язання владою проблемних питань

22 березня 2019 - 09:02

Голова облдержадміністрації разом народним депутатом України Сергієм Валентировим провели робочу зустріч з адміністративно-господарським активом Приазовського району. Нарада з актуальних питань життєдіяльності пройшла в будинку культурі Олександрівської сільської ради. На захід були запрошені: керівники органів державної виконавчої влади району, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій району, сільськогосподарських, товариств та промислових підприємств, фермерських господарств, підприємці, депутати місцевих рад, ЗМІ.

На початку заходу Костянтин Бриль вручив відзнаки облдержадміністрації жителям району. Також він звітував перед місцевими жителями, щодо розв’язання владою проблемних питань Приазовського району протягом 2017-2018 років.

 - Хочу зазначити, що в останні 5 років нам вдалось вийти на якісно новий рівень розвитку територій. Завдяки реформам, які втілюються в життя, ми бачимо новий рівень життя людей. Найуспішнішою реформою нині вважається децентралізація, яка була започаткована Президентом України Петром Порошенком. Хоча не менш позитивні - відновлення доріг, шкіл, нові амбулаторії, будинки культури та багато іншого. Громади повірили в себе і нині розвиваються та квітнуть. І, мабуть, віра в себе та майбутнє своєї держави і є найбільшим подарунком для всіх українців, - наголосив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

В Запорізькій області за кошти обласного бюджету в галузі освіти протягом 2017-2018 років було проведено капітальний ремонт приміщення опорного навчального закладу Нововасилівського навчально-виховного комплексу-спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів «Гармонія» в тому числі: відремонтовано приміщення медіатеки, спортивної зали, ресурсної кімнати та облаштовано ресурсну кімнату меблями, дидактичними матеріалами та комп’ютерною технікою на загальну суму 1 млн 795 тис. грн; придбано обладнання в кабінети фізики, хімії, біології, географії, математики, мультимедійні засоби навчання на суму 1 млн 547 тис. грн; облаштовано кабінети української мови та придбано універсальні сходові гусеничні підіймачі з площадкою для транспортування інвалідних візків в ОНЗ Нововасилівський НВК «Гармонія»та Богданівському НВК І-ІІІ ступенів - на суму 217,7 тис. грн. Проведено капітальний ремонт приміщення опорного навчального закладу Приазовська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів «Азимут» (медіатека) вартістю 44,8 тис. грн. Придбано персональні комп’ютери, ноутбуки та техніку для друкування, копіювання, сканування, ламінування з витратними матеріалами для 13 перших класів початкової школи району на суму 128,9 тис. грн. Також у 2017 році було придбано 2 шкільних автобуси для опорних закладів. Сума співфінансування з обласного бюджету склала 2 млн 308  тис. грн. Крім цього, у 2017 році було створено 3 дитячих будинки сімейного типу на території смт Приазовське.

У 2018 році для покращення матеріально-технічної бази у галузі культури Приазовському району з обласного бюджету були виділені кошти на ремонт будинку культури в селі Чкалове та капітальний ремонт будинку культури в смт Нововасилівка, в сумі 1 млн 188 тис. грн (загальна кошторисна вартість цих об’єктів 2 млн 878 тис. грн).

- В 2018 році проведена реконструкція теплових мереж в с. Чкалове, зокрема, підключення сільської амбулаторії до соломоспалюючого теплогенератора. Роботи вартістю 295,4 тисячі гривень проводилися за кошти обласного бюджету. Також на сьогодні завершені роботи по реконструкції систем водопостачання у с. Володимирівка на загальну суму 3 мільйони 946 тисяч гривень, з яких 3 мільйони 579 тисяч гривень - кошти обласного бюджету. Проведено  капітальний ремонт системи водопровідної мережі с. Новокостянтинівка вартістю 2 мільйони 536 тисяч гривень, які були включені до Програми «Питна вода Запорізької області» на 2007-2020 роки. Частково реалізований проект "Капітальний ремонт водопровідної мережі с. Чкалове", загальною вартістю 5,6 мільйона гривень. В 2018 році освоєно коштів в сумі 551,5 тис. гривень, в т. ч. проведена експертиза даного проекту та виконані роботи з укладання металопластикових труб, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Окрема увага приділялася відновленню автошляхів. З 1 січня 2018 року дороги загального користування місцевого значення по Запорізькій області передані до сфери управління Запорізької облдержадміністрації. В результаті цього у 2018 році значно збільшені обсяги на їх ремонт та експлуатаційне утримання.

Так, у 2018 році на ремонт та утримання доріг комунальної власності з місцевого бюджету освоєно 1 млн 652 тис. грн.   На експлуатаційне утримання доріг загального користування місцевого значення коштом субвенції з Державного дорожнього фонду спрямовано 17 млн 263 тис. грн, на поточний середній ремонт - 9 млн 382 тис. грн.

Також завдяки сприянню Запорізької обласної державної адміністрації в рамках Державної програми «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям в регіонах України» було реалізовано проект "Будівництво футбольного поля зі штучним покриттям 42x22м" у селі Олександрівка вартістю 1 мільйон 572 тисячі гривень. На відкритті поля побували голова облдержадміністрації Костянтин Бриль та народний депутат України Сергій Валентиров.

- Насамперед, я хочу подякувати за підтримку Федерації футболу України й Андрію Павелку, який особисто опікувався тим, щоб у Запорізькій області з’явилися сучасні футбольні майданчики. Це наша маленька перемога в розвитку спорту і громади. Дуже хочеться, аби тут до пізнього вечора лунав дитячий сміх та гомін. Впевнений - розвиток територій потрібно розпочинати саме з приділення уваги дітям, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Центри для навчання та соціалізації школярів відкрили у двох громадах Запорізького району

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби