Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль: «Наша робота направлена на благо громадян і жодні плітки не скасовують наших обов’язків»

23 квітня 2019 - 13:04

На початку наради Костянтин Бриль привітав із призначенням на посаду директора департаменту промисловості та розвитку інфраструктури ОДА Марину Барановську. Також за значний особистий внесок у соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток Української держави, захист державного суверенітету і територіальної цілісності України, багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди Міжнародного жіночого дня очільник регіону вручив орден княгині Ольги ІІІ ступеня голові громадської організації «Волонтерський Центр «Солдатський привал» Галині Гончаренко. Крім того, почесне звання «Заслужений вчитель України» було присвоєно вчителю історії Запорізької спеціалізованої школа-інтернат «Січовий колегіум» Мирославі Лукашенко. Почесне звання «Заслужений працівник освіти України» було присвоєно директору навчально-наукового інституту соціально-педагогічної та мистецької освіти Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького Олені Федоровій.

Під час наради голова облдержадміністрації звернувся до посадовців стосовно актуальних нині для Запорізької області питань.

- Насамперед я хочу підбити підсумки та всім подякувати за якісну організацію та проведення виборчого процесу на території Запорізької області. Ці вибори пройшли на найвищому та  найдемократичнішому рівні. Ми не отримали суттєвих зауважень щодо порушень від міжнародних спостерігачів. Також звертаю вашу увагу на те, що досить скоро в Україні відбудуться парламентські вибори і посадовці мають звернути увагу на всі зауваження та виправити їх. Не зважаючи на всі заяви популістів, обласна та районні адміністрації лишаються державними установами. У працівників яких є певні обов’язки. Наша робота направлена на благо громадян і жодні плітки не скасовують наших обов’язків. Нині існують певні проблемні питання, які потребують вирішення, і сьогодні ми приділимо їм увагу, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Першим питанням, яке розглянули присутні, стали підсумки проведення виборів Президента України на території Запорізької області. Як доповіла керівник апарату обласної державної адміністрації Зінаїда Бойко, чергові Вибори Президента України цього року відбулися у два тури: 31 березня  та  21 квітня. На території Запорізької області було утворено 9 окружних виборчих комісій. Працювало 1126 виборчих дільниць, з них створених на постійній основі 1057 звичайних та 65 спеціальних, а також 4 спеціальні виборчі дільниці, що створені на тимчасовій основі окружними виборчими комісіями. Згідно із Законом України «Про вибори Президента України» органи виконавчої влади та місцевого самоврядування забезпечили належні умови для роботи окружних та дільничних виборчих комісій. Для виготовлення органами ведення Державного реєстру виборців списків виборців та іменних запрошень для підготовки та проведення голосування на виборах Президента України у 2019 році з держбюджету Запорізькій області було виділено 330 300 грн. (190 950 грн. - на перший тур та 139 350 грн. на другий тур). Всі кошти надійшли в повному обсязі та перераховані районним державним адміністраціям та міськвиконкомам.

За виборами в Україні спостерігали представники вітчизняних та міжнародних організацій зокрема: від Світового конгресу українців; від Європейської мережі організацій зі спостереження за виборами (ЕNЕМО); від Федеративної Республіки Німеччина; від міжнародного Республіканського Інституту та Громадянська мережа «Опора». Місія здійснювала оцінку усього виборчого процесу з точки зору його відповідності зобов’язанням ОБСЄ та іншим міжнародним стандартам демократичних виборів, а також національному законодавству. За  їх оцінкою, вибори в Україні відбулися вільно і демократично, без суттєвих системних порушень, які б могли вплинути на результати.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону