Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У День Європи запоріжці зможуть більше дізнатися про Європейський Союз

11 травня 2019 - 15:30

У третю суботу травня Україна відзначатиме День Європи.

Україна – єдина держава не член ЄС, у якій на державному рівні відзначається День Європи. Цей день святкують також у країнах-кандидатах – Македонії, Туреччині, Хорватії.

В  області заплановано провести ряд тематичних інформаційних,  культурно-мистецьких та спортивно-масових заходів за участю аматорських та професійних колективів для підвищення рівня поінформованості громадськості щодо європейської інтеграції.

Зокрема,  у загальноосвітніх, професійно-технічних, вищих та позашкільних закладах відбудуться тематичні лекції, уроки, виховні години, круглі столи, брейн-ринги, мультимедійні презентації стіннівок, плакатів, малюнків, присвячених  сутності та ролі Європейського Союзу в сучасному світі.

У бібліотеках навчальних закладів планується організувати тематичні книжкові виставки, інформаційні експозиції, літературні читання з питань діяльності Європейського Союзу та відзначення Дня Європи. Заплановано проведення Днів відкритих дверей, присвячених Міжнародному дню музеїв та Дню Європи в музеях області.

17 травня 2019 року відбудеться відзначення Дня Європи в м. Мелітополь, де планується проведення низки святкових заходів, конкурсів та спортивних змагань із заохочувальними призами та подарунками.

Протягом останніх років успішно впроваджено практику широкомасштабного святкування Дня Європи у регіонах України. За сприяння Представництва ЄС в Україні та посольств держав-членів ЄС спільно з місцевими  державними адміністраціями в обласних центрах та містах України щорічно проводяться повномасштабні святкові заходи. Крім участі в офіційному відкритті святкування Дня Європи відбуваються зустрічі послів держав-членів ЄС з представниками органів місцевої влад, студентами та викладачами, представниками неурядових та громадських організацій.

Багаторічний досвід організації Дня Європи в Україні вказує на те, що цей День поступово стає справою державного значення і відіграє непересічну роль у формуванні громадської думки в Україні про майбутнє нашої держави в європейській сім’ї народів.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області