Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада тримає на контролі важливі для регіону об’єкти будівництва

14 травня 2019 - 16:17

Під керівництвом голови облдержадміністрації Костянтина Бриля відбулася робоча нарада щодо об’єктів «Хірургічний корпус обласної клінічної дитячої лікарні, м. Запоріжжя - будівництво»; «Реконструкція плавального басейну комунального закладу «Запорізька обласна школа вищої спортивної майстерності» ЗОР та «Будівництво басейна у комунальному вищому навчальному закладі «Хортицька національна навчально-реабілітаційна академія» ЗОР». В обговоренні питання взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Елла Слепян, заступники голови облдержадміністрації Едуард Гугнін та Віктор Скобліков, директор Департаменту капітального будівництва Сергій Бєлєвцов та представники підрядних організацій.

Костянтин Бриль підкреслив, що всі об’єкти є дуже важливими для Запорізького краю, тому влада регіону приділяє їм чималу увагу.

-  На двох об’єктах працює підрядник з Дніпра. Фірма «Рубікон-Моноліт» має чимало прикладів якісної роботи і готова до продуктивної співпраці. На жаль, щодо всіх трьох об’єктів ми бачимо політично забарвлені невдоволення. І цьому існують певні  об’єктивні та суб’єктивні пояснення. Стосовно реальних проблем - у більшості випадків затримка будівництва пов’язана з проектами, які свого часу були неякісно зроблені. Тож нині паралельно виконується оновлення проектної документації та вся необхідна підготовча робота. Також нині ми чекаємо на фінансування з державного бюджету, адже кошти обласного бюджету вже практично використані на підготовчі роботи для будівництва, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Насамперед було приділено увагу будівництву хірургічного корпусу Запорізької обласної клінічної дитячої лікарні. За словами директора Департаменту капітального будівництва Сергія Бєлєвцова, чимало питань у будівельників виникло стосовно проектної документації. Адже попередній проект був зроблений неякісно, а проектант відмовився від роботи. Зважаючи, що проект був актуальний на 2014 рік, він потребує оновлення. Також буде взято до уваги всі зміни,  необхідні у медичній частині. Роботи було розпочато минулого року і нині тривають. У 2019 році на будівництво виділено 3,5 мільйона гривень з обласного бюджету, ще 35 мільйонів - кошти ДФРР, які планується отримати в червні поточного року. Щойно проект буде готовий, а фінансування надійде - роботи будуть  продовжені.

Наступний об’єкт будівництва - реконструкція плавального басейну Запорізької обласної школи вищої спортивної майстерності. Сергій Бєлєвцов підкреслив, що тут також існує необхідність коригування проектно-кошторисної документації. Нині фахівці ТОВ «Рубікон-Моноліт» працюють над підготовчими роботами. Це стосується зведення каркасу та фундаменту, проте всі роботи виконуються тільки за кошти обласного бюджету, а це 2,5 мільйона гривень. Тож будівельники чекають на виділення коштів з ДФРР, яких у поточному році заплановано 25 мільйонів гривень. Фінансування реконструкції передбачено з Державного фонду регіонального розвитку у пропорції 90% та обласного бюджету - 10%.

Щодо стану будівництва басейну у Хортицькій національній навчально-реабілітаційній академії його  кошторисна вартість становить понад 74 мільйони гривень. Минулого року на будівельні роботи тут було освоєно понад 12 мільйонів гривень. Наразі на об’єкті готовий котлован, наступним має стати забиття свай, нульовий цикл каркасу та власне чаша басейну. Для виконання подальших робіт будівельники чекають виділення коштів ДФРР. У поточному році це близько 27 мільйонів гривень, а 2,7 мільйона гривень з обласного бюджету вже виділено. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць