Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Японська компанія вивчає перспективи будівництва у Запорізькій області сміттєпереробного заводу

15 травня 2019 - 11:40

Заступник голови облдержадміністрації Віктор Скобліков провів зустріч з делегацією японської міжнародної компанії «Марубені Корпорейшн». Сторони обговорили перспективи будівництва у Запорізькій області сміттєпереробного заводу.

Як розповів голова представництва «Марубені Корпорейшн» в Україні Акіяма Тецуо, з 2017 року японська компанія  працює над так званими «сміттєвими» проектами в Київській, Харківській та Дніпропетровській областях. Уже здійснено морфологічні дослідження, в результаті яких претендентами на будівництво заводів є міста Київ і Дніпро. Проте робота в цьому напрямку триває.

- Зі свого боку запорізька влада надасть максимальне сприяння та повну підтримку у розширенні вашого бізнесу на території нашого регіону. Запорізька область є одним з найбільш технологічно розвинених регіонів України з великим науково-технічним та виробничим потенціалом. Підприємства регіону мають значні конкурентні переваги, до яких відносяться високий експортний та науково-технологічний потенціал, порівняно низькі виробничі витрати, вигідне географічне положення, високий рівень кваліфікації фахівців. Будівництво сучасного, високопродуктивного та екологічно чистого сміттєпереробного заводу є дуже актуальним для Запорізької області. Це сприятиме використанню відходів у різних сферах виробництва. Крім будівництва сміттєпереробного заводу ми готові розглянути й інші пропозиції. Ми гарантуємо доброзичливий діловий клімат, сприяння та підтримку обласної та місцевої влади і впевнені, що багаторічний досвід і міжнародні стандарти, якими керується компанія «Марубені», сприятиме розвитку бізнес-сектору Запорізького регіону і стане платформою для подальшої плідної співпраці, - зазначив під час зустрічі Віктор Скобліков.

Проблема звалищ і переробки відходів в Україні існує  давно. Понад 160 тис. га земель, які можна було би використовувати для сільськогосподарських потреб, передані під полігони для сміття. На великій території зберігається близько 35 млрд. тонн відходів. Близько 96% сміття в Україні вивозиться на полігони та звалища. Запорізькі полігони для зберігання сміття заповнені на 80%, на переробку йде лише десята частина зібраного сміття.

Учасники зустрічі розглянули перспективи будівництва сміттєпереробного заводу, перерабки відходів та розвиток альтернативної енергетики в регіоні.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни