Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Центр допомоги учасникам АТО надає всебічну підтримку

16 травня 2019 - 08:30

Центр допомоги учасникам АТО, який діє при Запорізькій облдержадміністрації, підбив підсумки роботи за чотири місяці поточного року.

За цей час центром прийнято 299 ветеранів і військовослужбовців, яким роз’яснено законодавство України стовно пільг та гарантій.

Прийнято 92 клопотання щодо надання у власність земельних ділянок під ведення особистого господарства. Вирішено 47 питань, включно з раніше поданими, отримано дозволи на розробку землевпорядної документації, розробляються документи. Також прийнято 69 клопотань щодо надання у власність земельних ділянок під індивідуальне садівництво. Вирішено 43 питання та отримано дозволи на розробку землевпорядної документації, розробляються проекти. Опрацьовано заяви на  індивідуальну забудову 345 громадян, 205 дозволів на розробку документації отримано, решта знаходяться  на затвердженні міською радою. У черзі налачується більше 2300 ветеранів, тож робота продовжується.

Кілька разів на тиждень завдяки співпраці з концертно – продюсерським агентством «Мусін.Арт.Групп», «Новим театром», гуртом «RockSich», агентством «DniproConsert» 20 – 70 ветеранів з рідними мають можливість відвідати вистави, концерти. За чотири місяці поточного року різноманітні концерти, вистави відвідали 990 осіб. Завдяки співпраці з Управлінням молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації ветерани  відвідують спортивні матчі. З початку року по вболівати за улюблені команди змогли 270 ветеранів.

Крім цього, надається допомога у працевлаштуванні, навчанні. Центр АТО співпрацює з великими і малими підприємствами Запорізької області щодо працевлаштування ветеранів. На базі Запорізької державної інженерної академії ветерани та їх родини проходять  курси за програмами «Україна – Норвегія» та «Україна – НАТО». Запорізький національний університет приймає на безкоштовне навчання ветеранів. Зараз проводиться підготовча робота щодо навчання ветеранів у комп’ютерній академії «Шаг» за напрямом «Веб-дизайн».

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей