Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В Запоріжжі відзначено лауреатів обласної премії «Обдаровані учні - 2019»

22 травня 2019 - 12:54

Напередодні завершення навчального року відбулася урочиста церемонія вручення обласної премії учням-переможцям всеукраїнських олімпіад і конкурсів 2018/2019 навчального року, у якій взяв участь голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

- Другий рік поспіль ми нагороджуємо найталановитіших учнів Запорізької області. Хочу подякувати вам за те, що ви ставите перед собою непрості цілі і досягаєте їх. Хочу подякувати педагогам за те, що  вкладаєте частину своєї душі у виховання інтелектуальної еліти України. Також дякую батькам за вашу щоденну натхненну батьківську працю, відданість і віру у краще майбутнє ваших дітей. Дорогі переможці, ваші здібності й наполегливість, почуття відповідальності та ерудиція - це те національне багатство, яке є запорукою розвитку і процвітання нашої країни. Тож бажаю вам ніколи не спинятися. Ми пишаємося вами, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Цього року обласною премією  нагороджено 74 учнів, з яких четверо вибороли перемогу у двох конкурсах і олімпіадах та отримали винагороду за кожне призове місце. Переможці та лауреати обласної премії отримали сертифікати за підписами голови обласної державної адміністрації та голови обласної ради, а також грошові премії в таких розмірах:

  • І місце - 3 тис. грн;
  • ІІ місце - 2 тис. грн;
  • ІІІ місце - 1 тис. грн. 

Як повідомила директор Департаменту освіти і науки  обласної державної адміністрації Тетяна Озерова, нагородження обласною премією учнів-переможців олімпіад і конкурсів відбулося напередодні Міжнародного Дня захисту дітей та на виконання Указу Президента України «Про заходи щодо розвитку системи виявлення та підтримки обдарованих і талановитих дітей та молоді» та Програми розвитку освіти Запорізької області на 2018- 2022 роки. Відзнаки отримали найрозумніші, найуважніші, найкмітливіші діти, які посіли призові місця на всеукраїнських етапах учнівських олімпіад з навчальних предметів, конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук України, Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни