Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запобігання дитячій бездоглядності та безпритульності – спільна відповідальність місцевої громади та виконавчої влади

10 жовтня 2008 - 10:29

Заступник голови облдержадміністрації Геннадій Фукс за дорученням голови ОДА Олександра Старуха провів робочу нараду з питань діяльності шкіл-інтернатів області щодо запобігання дитячій безпритульності та бездоглядності.

У заході взяли участь керівники відповідних структурних підрозділів облдержадміністрації, підрозділу кримінальної міліції у справах дітей УМВС України в Запорізькій області, директори шкіл-інтернатів області.

Учасники заходу обговорили проблемні питання щодо подолання такого ганебного для сучасного українського суспільства явища, як дитяча безпритульність та бездоглядність.

За статистикою в області працюють 29 інтернатних закладів, в яких навчаються понад 6400 дітей, з яких 1529 - діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування. В числі зазначених закладів 6 – безпосередньо для дітей-сиріт та тих, хто залишився без батьківської опіки. Певна кількість вихованців, яких покинули батьки, або вони самі залишили власні родини, де не створені нормальні умови для життя і повноцінного розвитку, копіюють асоціальний досвід батьків, не асоціюють себе з колективом, не бажають навчатися, не сприймають обмежень власної уявної «свободи», підпорядковуючись правилам поведінки у закладі. Такі діти схильні залишати інтернат ний заклад. Вони подаються у мандрівки. Як правило, потрапляють у погані компанії, стають учасниками кримінальних ситуацій.

Фахівці поділилися компетентними висновками щодо напрямків вирішення цієї наболілої проблеми. Це - покращення умов перебування дітей у школах-інтернатах, забезпечення змістовного дозвілля, розширення штату фахових працівників, зокрема, залучення до роботи спеціалістів: психологів, психіатрів, наркологів.

- Ми зобов'язані повернути дітям дитинство, - підбив риску нараді Геннадій Фукс. - Запобігання дитячій бездоглядності та безпритульності – спільна відповідальність місцевої громади та виконавчої влади. Всі пропозиції щодо вирішення проблеми узагальнимо та передамо до Уряду. Разом з тим, не очікуючи реакції із столиці, на місцевому рівні треба зробити все, щоб наші діти відчули, що вони нам потрібні.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві