Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запобігання дитячій бездоглядності та безпритульності – спільна відповідальність місцевої громади та виконавчої влади

10 жовтня 2008 - 10:29

Заступник голови облдержадміністрації Геннадій Фукс за дорученням голови ОДА Олександра Старуха провів робочу нараду з питань діяльності шкіл-інтернатів області щодо запобігання дитячій безпритульності та бездоглядності.

У заході взяли участь керівники відповідних структурних підрозділів облдержадміністрації, підрозділу кримінальної міліції у справах дітей УМВС України в Запорізькій області, директори шкіл-інтернатів області.

Учасники заходу обговорили проблемні питання щодо подолання такого ганебного для сучасного українського суспільства явища, як дитяча безпритульність та бездоглядність.

За статистикою в області працюють 29 інтернатних закладів, в яких навчаються понад 6400 дітей, з яких 1529 - діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування. В числі зазначених закладів 6 – безпосередньо для дітей-сиріт та тих, хто залишився без батьківської опіки. Певна кількість вихованців, яких покинули батьки, або вони самі залишили власні родини, де не створені нормальні умови для життя і повноцінного розвитку, копіюють асоціальний досвід батьків, не асоціюють себе з колективом, не бажають навчатися, не сприймають обмежень власної уявної «свободи», підпорядковуючись правилам поведінки у закладі. Такі діти схильні залишати інтернат ний заклад. Вони подаються у мандрівки. Як правило, потрапляють у погані компанії, стають учасниками кримінальних ситуацій.

Фахівці поділилися компетентними висновками щодо напрямків вирішення цієї наболілої проблеми. Це - покращення умов перебування дітей у школах-інтернатах, забезпечення змістовного дозвілля, розширення штату фахових працівників, зокрема, залучення до роботи спеціалістів: психологів, психіатрів, наркологів.

- Ми зобов'язані повернути дітям дитинство, - підбив риску нараді Геннадій Фукс. - Запобігання дитячій бездоглядності та безпритульності – спільна відповідальність місцевої громади та виконавчої влади. Всі пропозиції щодо вирішення проблеми узагальнимо та передамо до Уряду. Разом з тим, не очікуючи реакції із столиці, на місцевому рівні треба зробити все, щоб наші діти відчули, що вони нам потрібні.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області