Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Громади розробляють заявки на проекти для розвитку власної інфраструктури

23 травня 2019 - 16:15

Під головуванням керівника апарату облдержадміністрації Зінаїди Бойко відбулося засідання комісії з підготовки висновків щодо проектних заявок на проекти, які фінансуватимуться за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад. У заході  взяли участь начальник Управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Олександр Билим, директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Сергій Медвідь, фахівці структурних підрозділів облдержадміністрації, представники об’єднаних територіальних громад.

- Сьогодні ми проводимо  друге засідання комісії з підготовки висновків щодо проектних заявок на проекти, які фінансуватимуться за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад. На минулому засіданні комісією було розглянуто 15 проектних заявок від 10 територіальних громад. Слід відзначити, що всі громади отримали схвальні висновки комісії облдержадміністрації за наданими проектами. Проектні заявки мають бути надані до Мінрегіону до 3 липня, тож не зволікайте з підготовкою і наданням проектних заявок на всю суму субвенції. Зі свого боку, запевняю вас, що спеціалісти облдержадміністрації завжди готові надавати громадам кваліфіковану консультативну допомогу у підготовці та оформленні проектних заявок, - зазначила Зінаїда Бойко.

Проекти мають бути оформлені відповідно до вимог порядку та умов надання субвенції з урахуванням потреб різних соціальних груп, осіб з інвалідністю та з метою забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків.

Кошти субвенції доцільно спрямовувати на проекти, що є стратегічно важливими для територій та, в першу чергу, забезпечують проведення реформи децентралізації влади, сталий розвиток територіальних громад і підвищення їх конкурентоспроможності.

Члени комісії розглянули 18 проектних заявок від семи об’єднаних територіальних громад на загальну суму 16 млн 473 тис. 400 грн.

У 2019 році 44 об'єднані територіальні громади області мають освоїти субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад у сумі 132 млн 793 тис. 500 грн.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області