Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Готова до прийому перша ділянка дороги Запоріжжя-Біленьке, яка була відновлена в рекордно короткі строки

11 червня 2019 - 16:43

Про це повідомив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль після перевірки виконання робіт з поточного середнього ремонту на автомобільній дорозі загального користування місцевого значення О080789 Запоріжжя – Біленьке.

До початку ремонту покриття автодороги загального користування місцевого значення О080789 Запоріжжя – Біленьке, що у Запорізькому районі, мало численні вибоїни та тріщини. Узбіччя дороги було у незадовільному стані, мали місце промоїни, ямковість, місцями узбіччя було занижене та не забезпечувало водовідвід. Дорога IV категорії О080789 Запоріжжя-Біленьке має ширину проїзної частини до 6 м, ширина смуги відведення автодороги - від 15 до 25м, ширина земляного полотна — від 10 до 20 м. Матеріал верхнього шару дорожнього покриття — асфальтобетон 28,3 км. Проведення поточного середнього ремонту в умовах передбаченого обсягу фінансування ділянки протяжністю 10,4 км (км 5+376 – 15+756) є найбільш прийнятним варіантом, який дозволив привести дорогу в належний експлуатаційний стан, забезпечити влаштування дорожнього одягу, організацію дорожнього руху та всі нормативні вимоги.

- Ця дорога має важливе значення у транспортній системі Запорізької області. Вона забезпечує сполучення між населеними пунктами Запорізького району. На ній здійснюється перевезення пасажирів автобусними та шкільниими маршрутами, швидкої допомоги та інших учасників дорожнього руху. Загальна протяжність дороги О080789 Запоріжжя-Біленьке, яка була збудована та введена в експлуатацію ще в 1965 році, становить 28,3 км. З того часу тут виконувалися тільки ямкові ремонти. Тож минулого року ми відновили  три кілометри цього автошляху, в поточному проведено поточний середній ремонт на ділянці протяжністю 10,4 км. Ремонт виконувався ТОВ «ОНУР КОНСТРУКЦІОН ІНТЕРНЕШНЛ» на замовлення ДП «Місцеві дороги Запорізької області». За два роки ми оновили половину цього автошляху. Загалом у цьому році на ремонт місцевих автодоріг Запорізького регіону у нас заплановано 580 мільйонів гривень з держбюджету. В поточному році фінансування збільшено на 20%. І нині ми бачимо першу ділянку дороги  Запоріжжя-Біленьке, яка була відновлена в рекордно короткі строки, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

У 2018 році Запорізькою районною державною адміністрацією було запропоновано визначити дорогу О080789 Запоріжжя-Біленьке як об’єкт поточного середнього ремонту від Запорізького району. За кошти Дорожнього фонду на замовлення Департаменту капітального будівництва облдержадміністрації у 2018 році підрядною організацією - переможцем торгів ТОВ «ОНУР КОНСТРУКЦІОН   ІНТЕРНЕШНЛ» було виконано поточний середній ремонт та введено в експлуатацію ділянку дороги О080789 протяжністю 3 км, вартість робіт склала 23 894,6 тис. грн.

У 2019 році Запорізькою райдержадміністрацією запропоновано продовжити виконання поточного середнього ремонту дороги О080789 Запоріжжя – Біленьке. За результатами конкурсних торгів на виконання робіт з поточного середнього ремонту, проведених замовником ДП «Місцеві дороги Запорізької області», у 2019 році переможцем також було визнано ТОВ «ОНУР  КОНСТРУКЦІОН ІНТЕРНЕШНЛ». Тож ДП «Місцеві дороги Запорізької області» було укладено договір на послуги з поточного середнього ремонту автомобільної дороги О080789 Запоріжжя – Біленьке протяжністю 10,4 км (на ділянці км 5+376 – 15+756) на суму 82 925,5 тис. грн. та терміном надання послуг  до 2 серпня 2019 р. 

За станом на 6 червня 2019 року на об’єкті поточного середнього ремонту виконано 100% робіт у таких обсягах:

- відфрезеровано покриття на площі 62 400 м² або 100% від плану протяжністю 10,4 км;

- влаштовано вирівнюючий шар з асфальтобетону на площі 62 400 м² або 100% від плану протяжністю 10,4 км;

- влаштовано верхній шар покриття з щебенево-мастичного асфальтобетону (ЩМА) на площі 62 400 м² або 100% від плану протяжністю 10,4 км.

Завершено виконання робіт з укріплення узбіччя, облаштування автобусних зупинок, встановлення дорожніх знаків та нанесено дорожню розмітку.         

Проведення поточного середнього ремонту дороги  дозволяє у рази зменшити витрати на експлуатаційне утримання дороги та забезпечує  значні  економічні  вигоди  та  важливі  соціальні  наслідки.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»