Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Керівництво Запорізької області та делегація з Китаю вивчають подальші перспективні напрями співпраці

15 червня 2019 - 16:56

В цьому році виповнюється 19 років з моменту підписання угоди про співпрацю в торговельно-економічній, науково-технічній і культурній сферах між урядом міста Чунцін і Запорізькою облдержадміністрацією

Сьогодні, 15 червня, відбулась зустріч керівництва облдержадміністрації з делегацією м. Чунцін КНР. У заході взяли участь заступник голови облдержадміністрації Андрій Антонов та начальник Управління зовнішніх зносин та зовнішньої економічної діяльності облдержадміністрації Артур Бойко. Як розповів перший заступник губернатора Народного Уряду м. Чунцін У Цуньжун, регіон Чунцін є важливою промисловою зоною в західному Китаї. Чунцін також швидко урбанізується.

Чунцін − один з найбільших комерційних центрів Китаю. Провідне місце в економіці міста займає промисловість. Опорними галузями промисловості є хімічна, машинобудівна та металургійна.

- Від імені Запорізької облдержадміністрації щиро радий вітати вас в Запорізькій області. Сподіваюся, що наша зустріч буде сприяти подальшому активному росту співпраці між нашими країнами і регіонами зокрема. Китайська Народна Республіка є одним з найважливіших стратегічних торгових партнерів Запорізької області і входить до трійки країн за обсягами експорту серед країн Європи, Азії та СНД і становить 6,1%. Обсяги зовнішньої торгівлі товарами між Запорізькою областю та Китайською Народною Республікою за 2018 рік склали $ 462,22 млн, збільшившись при цьому на $ 233,6 млн, або в 2 рази. Необхідно відзначити, що Запорізький регіон і м Чунцін мають довгу історію взаємовигідного співробітництва. В цьому році виповнюється 19 років з моменту підписання угоди про співпрацю в торговельно-економічній, науково-технічній і культурній сферах між урядом міста Чунцін і Запорізькою облдержадміністрацією. В останні роки наше співробітництво розвивалося не так активно, але я впевнений, що ваш візит буде стимулом для реалізації взаємовигідних проектів для обох сторін, − наголосив заступник голови облдержадміністрації Андрій Антонов.

Як відзначив Артур Бойко, Запорізька область − регіон особливих можливостей для реалізації широкого спектра інвестиційних проектів. В області зосереджений потужний промисловий потенціал, розвинене сільське господарство, область займає вигідне географічне положення і має високий рівень кваліфікації фахівців. Також Запорізька область − один з промислових лідерів України. Регіон займає 3 місце серед регіонів за обсягом промислового виробництва. Запорізький регіон продовжує інтенсивно працювати над поліпшенням інвестиційного клімату та створенням нових перспективних можливостей для плідної співпраці.

- Відносини з КНР є одним з пріоритетів, які існують в нашій країні в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні. Запорізька область відноситься до найбільш техногенно-навантажених регіонів України, найгострішими проблемами в області є питання екології. Тому нам вкрай цікавий досвід Чунцінський металургійної корпорації по впровадженню програм економії енергії та захисту навколишнього середовища. Також співпраця китайських і запорізьких вчених в сфері електроніки, робототехніки та смартпристроїв – досить перспективний напрямок. Керівництво Запорізької області націлене на подальший розвиток і зміцнення взаємовигідних відносин з Китайською Народною Республікою. Ми також відкриті до пошуку нових форм співпраці,− зазначив, підбиваючи підсумки зустрічі, Андрій Антонов.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку

«У Збройних силах України повинна бути гендерна рівність», – 29-річна Катерина вирішила приєднатися до захисників

Безпека мешканців, підтримка бізнесу, підвищення якості освіти – Іван Федоров про головні виклики регіону

За матеріалами СБУ засуджено чергових колаборантів, які працюють на окупантів

Усиновлення дитини під час війни: що потрібно знати?

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства