Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На Вільнянщині увічнили пам’ять героя АТО Юрія Дмитрієва

10 липня 2019 - 08:30

За ініціативи громадськості та побратимів на будівлі Вільнянського районного відділку поліції відкрито меморіальну дошку майору міліції, добровольцю, учаснику антитерористичної операції Юрію Дмитрієву (позивний «Сміт»). Вшанувати героя  прийшла мати Галина Макарівна, рідні та близькі, товариші по зброї, колеги, представники влади, жителі міста.

Юрій Дмитрієв вступив до лав міліції у 1995 р., був одним із найкращих оперуповноважених району, затримав десятки небезпечних злочинців, допоміг повернутися до нормального життя багатьом дітям із проблемних родин. У 2011 р. він вийшов на пенсію, але з початком російської агресії у 2014 році пішов командиром взводу до батальйону «Скіф», а згодом  перевівся до полку особливого призначення «Дніпро-1».

Відзначивши вдома п’ятдесятиріччя, Юрій Іванович повернувся на фронт. При виконанні бойового завдання поблизу сел. Піски на Донеччині бійця важко поранила куля снайпера. У лікарні ім. Мечникова герою зробили дві складні операції, але 31 липня 2015 року Юрія Дмитрієва не стало.

 До учасників мітингу звернувся заступник директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Олександр Зубченко, який нагадав, що у травні 2016 року в рамках декомунізації розпорядженням голови облдержадміністрації на честь Юрія Дмитрієва перейменовано вул. Островського у м. Вільнянськ.

Про професійний  та життєвий шлях воїна згадали голова обласної профспілки атестованих працівників Нацполіції Віктор Нестеренко та міський голова Наталія Мусієнко. Почесне право відкрити меморіальну дошку надали заступнику командира батальйону «Скіф» Андрію Рєзанову. Пам’ятний знак освятив протоієрей Вячеслав.

Указом Президента України від 10 жовтня 2015 року № 573 мужнього правоохоронця нагороджено орденом «За мужність» III ступеня (посмертно), а у вересні 2017 року  відзначено орденом «За заслуги перед Запорізьким краєм» III ступеня (посмертно). На Вільнянській ЗОШ № 1, яку закінчував Юрій Дмитрієв,  та на будинку, де він жив, установлено меморіальні дошки.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей