Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Спецвідділ «Сармат» відзначає п’яту річницю свого заснування

11 вересня 2019 - 13:34

Другий спеціалізований відділ військової служби правопорядку «Сармат» відзначає п’яту річницю свого створення. З цієї нагоди в академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім. В. Магара відбувся урочистий захід,  у якому  взяв участь голова облдержадміністрації Віталій Туринок.

На початку заходу присутні схилили голову в жалобі за тими, хто віддав життя за Україну: вічна пам'ять нашому побратиму старшому солдату Костянтину Ромі; вічна пам'ять воїнам, які полягли в боях за незалежність України всіх поколінь.

Вітаючи зі сцени ювілярів, Віталій Туринок наголосив, що сьогодні приємний привід учергове  сказати слова подяки та великої шани військовим, завдяки яким ми маємо можливість працювати та жити.

– Забезпечення миру та правопорядку в Запорізькій області завжди будуть головними питаннями для мене. Сьогодні у вас ювілей. І це така невелика дата, однак як багато ви вже зробили для нас. Завдяки вашим подвигам та мужності сьогодні ми можемо відзначати свята. Ми й надалі будемо розбудовувати країну, адже впевнені, що наші військові зможуть будь-кому дати відсіч. Почесне звання військовослужбовця має бути шановане у всіх колах. Бажаю вам міцного здоров’я, щоб якомога частіше бачили свої сім’ї, своїх усміхнених дітей. Сьогодні тисячі наших хлопців продовжують захищати нас зі зброєю в руках. Для них ми маємо стати надійним тилом. Новий спецавтомобіль, який був придбаний для військової частини коштом обласного бюджету, − це практичний приклад нашої співпраці, і це найменше, що ми можемо зробити для наших захисників, зазначив очільник області Віталій Туринок.

Відповідно до обласної програми «Сприяння розвитку матеріально-технічної бази, соціальної, інформаційної та організаційної підтримки військових частин Збройних Сил України, Національної гвардії України та Державної прикордонної служби України на 2017-2021 роки»  військовій частині А2176 ЗСУ була надана субвенція на суму 388,900 тис. грн на придбання спеціального автомобіля для взводу військової інспекції безпеки дорожнього руху Renault LOGAN.

Голова облдержадміністрації також вручив військовослужбовцям спеціалізованого відділу військової служби правопорядку «Сармат» подяки. За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлений у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, зразкове виконання обов’язків та з нагоди 5-ї річниці створення військової частини А2176 «Сармат» подяки оголошено: капітану частини Станіславу Стрельченку, прапорщику Миколі Аренті, сержантці Ганні Сайгак.

Колектив академічного музично-драматичного театру ім В.Г. Магара привітав  ювілярів театралізованим концертом «Єдині».

Довідково.

Історія формування 2-го спеціального відділу Військової служби правопорядку «Сармат» розпочалася 11 вересня 2014 року, коли засновник та перший командир військової частини А2176 полковник Вадим Музюкін видав наказ, яким  започатковано діяльність 2-го спеціального відділу Військової служби правопорядку, що дислокується в м. Запоріжжі. Вже 24 листопада 2014 року 50 військовослужбовців спеціального відділу відбули з метою виконання завдань за призначенням у зону проведення антитерористичної операції (на той час у військовій частині за списком було лише 72 військовослужбовці). Начальником спеціального відділу Військової служби правопорядку є підполковник Володимир Чепіга.

З 2014 року військовослужбовці 2-го спеціального відділу Військової служби правопорядку  виконували поставлені завдання у складі військових комендатур зони проведення операції Об’єднаних сил у містах Маріуполь, Курахово, Авдіївка, Покровськ, Бахмут, Волноваха та відділу Військової служби правопорядку штабу операції Об’єднаних сил м. Часів Яр,  несли службу на блокпосту населеного пункту Розівка Запорізької області, по недопущенню ввозу зброї, боєприпасів, проникненню ворожих елементів з території Донецької області.

З 2016 року військовослужбовці відділень спеціального призначення проходять повітрянодесантну підготовку та здійснюють стрибки з парашутом. Спецпризначенці також опанували та постійно підвищують навички з альпіністської та водолазної підготовки.

У рамках програми міжнародного співробітництва Україна – Канада 85 військовослужбовців 2-го спеціального відділу Військової служби правопорядку пройшли підготовку за програмою канадських військових поліцейських по застосуванню сили, двоє з яких отримали сертифікати інструкторів з цієї програми.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та французьким містом Нант

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни

Обласна влада опрацьовує оптимальний механізм проїзду між правим і лівим берегами Запоріжжя

Нагороди нацгвардійцям вручив Іван Федоров