Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Про якість питної води

Про якість питної води за період 13-19.09.19

27 вересня 2019 - 08:31

Структурними підрозділами Державної установи «Запорізький обласний лабораторний центр МОЗ України» проводяться постійні моніторингові дослідження якості питної води у місцях водозаборів, на водопровідних спорудах та мережах централізованого господарсько-питного водопостачання.

За період з 13.09.2019 до 19.09.2019 за мікробіологічними показниками на водопровідних спорудах області досліджено 34 проби, відхилення встановлено у 1 пробі – 2,9 %, за попередній тиждень відхилень не встановлено – 14,2 %, за аналогічний тиждень 2018 року – 0 %.

Відхилення встановлено у 1 пробі з водозабірної мережі ДНЗ «Малятко» Великобілозерської сільської ради за показником загальні колі-форми ЗКФ.

Про виявлені недоліки та для подальшого застосування заходів, спрямованих на їх усунення, були проінформовані Великобілозеркське районне управління ГУ Держпродспоживслужби та Великобілозерська сільська рада.

За санітарно-хімічними показниками на водопровідних спорудах області досліджено 27 проб, з відхиленням 9 проб – 33,3 %, попередній тиждень – 5,8 %, аналогічний тиждень 2018 року – 28 %.

Відхилення встановлені:

- у 6 пробах м. Мелітополь: 2 проби з артсвердловин № 6, № 9 за показниками аміак; 1 проба з артсвердловини №7 за показниками кольоровість, аміак; 2 проби з артсвердловин № 26, № 31 за показниками сухий залишок, загальна жорсткість, хлориди, сульфати; 1 проба з резервуара ВНС № 1 за показником аміак.

- у 3 пробах Більмацького району, водогін смт Більмак за показниками хлориди, сухий залишок

З інформацією про санітарно-гігієнічну ситуацію в Запорізькій області можна ознайомитися на вебсайті Державної установи «Запорізький обласний лабораторний центр МОЗ України» (http://www.oblses.zp.ua).

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку