Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На греблі ДніпроГЕС планується продовжити обмеження руху вантажного транспорту

2 жовтня 2019 - 09:39

Під керівництвом голови облдержадміністрації Віталія Туринка відбулась нарада з питань обмеження руху вантажного, в тому числі транзитного, транспорту автодорогами та вулицями м. Запоріжжя. Участь у нараді взяли заступник голови ОДА Андрій Антонов, заступники міського голови Запоріжжя Сергій Мішок та Володимир Волобуєв, начальник ГУ НП в області Микола Лушпієнко, заступник начальника Управління патрульної поліції в Запорізькій області Сергій Григор’єв, директор філії «Дніпровська ГЕС» ПрАТ «Укргідроенерго» Віктор Кучер, представники Укртрансбезпеки, Служби автомобільних доріг в області.

– Вже 12 жовтня мають завершитись ремонтні роботи на дорожньому полотні на греблі «ДніпроГЕС». Зараз там діють обмеження щодо руху великогабаритних транспортних засобів, постійно працюють патрульні поліцейські, які  забезпечують не тільки реверсивний рух, а і стежать за несумлінними водіями вантажівок. Зараз наше завдання, щоб після цього ремонту дорожнє покриття збереглось  на найближчі роки, і більше в місті не виникало такої соціальної напруги, яка є зараз. Тому пропоную продовжити обмеження руху по греблі великогабаритних вантажних транспортних засобів, – наголосив голова облдержадміністрації Віталій Туринок.

Андрій Антонов повідомив, що до облдержадміністрації звернулось керівництво державного підприємства «Укргідроенерго» зі схожою пропозицією. У офіційному листі йдеться, що після проведеного обстеження був даний висновок щодо необхідності подальшого ефективного використання дорожнього полотна. Зокрема, пропонується розглянути можливість продовження заборони пересування транспортних засобів на найближчі 2-3 роки.

Учасники наради детально розглянули усі можливі шляхи розв’язання існуючих проблем.

За результатами наради було вирішено рекомендувати філії «Дніпровська ГЕС» ПрАТ «Укргідроенерго» спільно з виконавчим комітетом Запорізької міської ради розробити схему організації дорожнього руху на автодорожньому переїзді  через греблю «ДніпроГЕС» та надати на погодження до Управління патрульної поліції в Запорізькій області. Після чого на цій ділянці будуть встановлені відповідні дорожні знаки, що обмежуватимуть рух вантажного транспорту.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни

Обласна влада опрацьовує оптимальний механізм проїзду між правим і лівим берегами Запоріжжя

Нагороди нацгвардійцям вручив Іван Федоров