Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запроваджується новий формат роботи з інвесторами

8 жовтня 2019 - 16:27

Сьогодні голова облдержадміністрації Віталій Туринок уже вдруге зустрівся з представниками норвезької компанії NBT, яка планує будівництво вітрової електростанції "Зофія", – віцепрезидентом  Бьоргом Творгом та регіональним менеджером компанії  Владиславом Казаком.

За результатами минулої зустрічі норвезькі інвестори попросили сприяння у знайомстві з  представниками всіх причетних до проєкту структур, адже компанія тільки починає працювати в Запорізькій області. Нагадаємо, компанія NBT планує інвестувати 1,1 млрд євро у найбільшу в Європі берегову вітрову електростанцію «Зофія», що буде розташована на територіях Якимівської і Кирилівської ОТГ.

У форматі «круглого столу» участь в обговоренні реалізації проєкту будівництва вітрової електростанції «Зофія» взяли: заступник голови облдержадміністрації Андрій Антонов, стажисти на посаду заступників голови ОДА Володимир Тарасенко та Марина Кудерчук, директор Департаменту державної архітектурно-будівельної інспекції у Запорізькій області Ірина Солоннікова, в.о. начальника ГУ Держгеокадастру в області Петро Присяжнюк, начальник Запорізької митниці Олексій Мужев, начальник підрозділу УСБУ Павло Владимиров, начальник Управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Олександр Билим, в.о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Руслан Рачинський, в.о. директора Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Ірина Каткова, голова Якимівської районної державної адміністрації Олександр Правосуд, представник Якимівської селищної ради Максим Забара та голова Кирилівської ОТГ Іван Малєєв.

– Ми зібралися для того, щоб обговорити всі питання, що стосуються будівництва вітроелектростанції у нашій області. Для нас це значна фінансова інвестиція. Звісно, ми зацікавлені в цьому і готові надати підтримку й допомогу у реалізації проєкту. Ми, як обласна влада, гарантуємо, що до вас не будуть застосовані корупційні схеми. В той же час, ми зібралися таким колом, щоб кожен мав можливість висловити свої побоювання, озвучити думку людей, на території яких   будуємо електростанцію. Головне, щоб не постраждала наша інфраструктура, не були зруйновані дороги, – наголосив Віталій Туринок.

Віцепрезидент компанії NBT Бьорг Творг подякував за рівень кооперації та комунікації. Організаційна та інформаційна робота вже триває. Також пан Творг зазначив, що політика компанії націлена на задоволення потреб жителів, адже це довгостроковий проєкт і потрібно розуміння і підтримка з боку тих людей, які там проживають.

У ході обговорення представники  територій оприлюднили побоювання місцевих жителів. Зокрема, це можливість будівництва вітряків на сільськогосподарській землі, шкода від вібрації вітряків для комах і тварин, зрошувальні системи або їх частини прокладені по лісосмугах, де планується будівництво, і звичайно, чи не завдасть це шкоди туристичній привабливості територій.

Підсумовуючи зустріч, Віталій Туринок наголосив, що для обласної влади головне – це території та люди, які там проживають.

– Я  рекомендував би укласти договір, де будуть викладені побажання, пропозиції, обіцянки. Закріпити підписами цей документ, щоб через 10 років ніхто не забув, про що домовлялись. Звичайно, зараз існують побоювання у місцевих жителів. Однак, заслухавши вас усіх, я розумію, що існує більше плюсів, ніж мінусів. Тому керівництву району та територій потрібно роз’яснювати своїм жителям, проводити інформаційну роботу, – резюмував голова облдержадміністрації.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни