Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Спортивна громадськість розробила власні пропозиції щодо реформування галузі фізичної культури

18 жовтня 2019 - 11:45

До огляду серій стратегічних сесій щодо реформування спорту в Україні, які попередньо були проведенні у м. Київ, долучилася і Запорізька область. На заході представники спортивної громадськості Запорізького регіону розглянули та запропонували власні пропозиції щодо реформування галузі фізичної культури та спорту.

Під головуванням начальника Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації Наталії Власової, керівниками спортивних федерації, фізкультурно-спортивних товариств, комунальних закладів фізичної культури та спорту, провідними тренерами та спортсменами області були обговорені основні три вектори уваги держави у галузі спорту – це масовий спорт, спортивна інфраструктура та спорт вищих досягнень.

Спортивна громадськість погодилась з думкою про необхідність змін та удосконалення чинного законодавства, зокрема, підтримала ключові цілі реформи, а саме з підвищенням залученості громадян до занять спортом з 25% до 40%, та підвищенням частки спорту і туризму до 12-14% ВВП з поточних 8% ВВП.

За результатами наради були сформовані ключові пропозиції. Зокрема, пропонується внесення змін до податкового кодексу України, щодо стимулювання суб’єктів підприємницької діяльності, які інвестують кошти у будівництво об’єктів інфраструктури у сфері фізичної культури і спорту.

Необхідними вважаються розробки та затвердження на державному рівні «Положення про спортивний клуб» та закону про ліцензування спортивних клубів та федерацій з видів спорту.

Громадськість бачить у майбутньому прийняття Закону України «Про меценатство у фізичній культурі і спорті» та внесення відповідних змін в Закон України «Про фізичну культуру і спорт».

Членами групи була запропонована розробка змін у Законі України «Про державний бюджет» де передбачена субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на часткове фінансування дитячо-юнацьких спортивних шкіл для впорядкування фінансування цих закладів, у тому числі на придбання обладнання і предметів довгострокового користування.

З метою підвищення престижу, захисту тренерської праці та збереження викладацького складу сфери фізичної культури і спорту пропонується підвищення тарифних розрядів заробітної плати для тренерів-викладачів.

У підсумку обговорення члени спортивної громадськості висловили власні думки та прийшли до спільних пропозицій щодо підтримки розвитку фізичної культури та спорту, які будуть направленні до профільного Міністерства найближчим часом.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області